MAGAMRÓL

Szabados Tamás vagyok, 4. danos ninjutsu oktató. 2008-ban alapítottam és azóta vezetem a MAFC Ninjutsu szakosztályát. Amikor testnevelést kezdtem tanítani a BME-n, szembesültem azzal, hogy a testnevelés órák semmilyen módon sem illeszkednek az egyetem tananyagába. Ezért úgy állítottam össze az óráim anyagát, hogy segítsék a mérnökképzést, és összhangban legyenek a modern európai iskolarendszer anyagával, oktatási-, nevelési céljaival és módszereivel. Szabadidő szakosztály vagyunk, nem versenyzünk. Ezen az oldalon a harcművészettel, harcművészet oktatással kapcsolatos tapasztalataimról, gondolataimról olvashattok. A honlapunk: http://modernninjutsu.eu/

Friss topikok

AZ ASSZONY VERVE JÓ?

2017.05.06. 10:15 Napi Maflás

Tegnap egy nyilvános eseményen Szabó László, az újbudai önkormányzat kabinetvezető-helyettese – több kollégájával együtt – verbálisan és fizikailag bántalmazott egy nála jóval kisebb újságírónőt: lökdöste, kicsavarta a kezéből a telefonját, lerángatta a lépcsőn.

 

szabo.jpeg

(Forrás: https://444.hu/2017/05/05/lerangattak-a-lepcson-a-444-tudositojat-es-elvettek-a-telefonjat-a-fidesz-konzultacios-foruman)

Az újságíró, Halász Júlia feljelentést tett, úgyhogy az ügy jogi úton rendeződik (vagy nem.) De ez csak az egyik fele. Kezd elharapózni az a gyakorlat, hogy a nyilvánosság elől elzárkózó döntéshozók kivezettetik, kitiltják a nekik nem tetsző sajtómunkásokat, hogy csattannak a festékbombák, és egyesek az FB-n tervezgetik polgártársaink kezének-lábának eltörését, nyomorékká verését, stb.

halasz.png

(Forrás: https://444.hu/2017/05/05/lerangattak-a-lepcson-a-444-tudositojat-es-elvettek-a-telefonjat-a-fidesz-konzultacios-foruman)

Ami nem jó. Egyre feszültebb a helyzet, dübörög a háborús retorika, ami lassan beszivárog a mindennapjainkba. A feszültségoldásnak persze számos társadalmilag elfogadott módja van, és ezek egyike a harcművészet. Harcművészet oktató vagyok, és azért tanítok harcművészetet, mert rendkívül hatékony pedagógiai eszköznek tartom, ami segít, hogy megtaláljuk önmagunkat, egyensúlyba kerüljünk, megtanuljunk másokkal együttműködni, segíti a problémamegoldást, konfliktuskezelést, és abban is hogy ne jelentsen gondot az agresszió. A harcművészetben alapvető, hogy megadjuk egymásnak a tiszteletet.

Meghívtam az edzéseimre Szabó Lászlót. Nem azért, hogy „megneveljem” (nem hiszem, hogy az erőszak bármire megoldást jelent), hanem azért, hogy segítsek neki abban, hogy nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb legyen. Ezentúl minden közszereplőt meg fogok hívni Hont Andrástól Bayer Zsoltig, akinél elgurult a gyógyszer, hogy csatlakozzon az edzéseinkhez, és javaslom, tegyetek ti is így. Talán néhányan megfogadják, és talán valamivel békésebbek lesznek a hétköznapjaink.

Ha érdekel, hogyan működik pedagógiai rendszerként a harcművészet, olvasd el a könyvemet, a kiegészítő anyagot pedig a Maflás Facebook oldalán találjátok.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napimaflas.blog.hu/api/trackback/id/tr5712484695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Démonmac1 2017.05.07. 20:56:08

Hogyne, még trükköket is tanítasz nekik? :)
Inkább nindzsa kéne nekik, idővel csak elfogynának.

Napi Maflás · http://napimaflas.blog.hu/ 2017.05.07. 21:15:46

@Dr.Démonmac1: Bocs, de azt maguktól is tudják, hogyan kell csapatba verődve megfélemlíteni és bántalmazni egy náluk jóval kisebb nőt. A harcművészeti edzéseken nem azt tanuljuk, hogy miként kell megverni a nálunk gyöngébbeket, hanem önkontrollt, a másokkal való együttműködést, problémamegoldást, agressziókezelést, analitikus gondolkozást, stratégiát (vagyis hosszú távú gondolkozást, amiben az is benne van, hogy már csak azért sem érdemes másokkal cseszekedni, mert az élet hosszú, és bármikor visszanyalhat a fagyi - nem beszélve arról, hogy ha azt az időt, pénzt és energiát, amit a másokkal való kibabrálásba ölünk, arra fordítjuk, hogy közösen építsünk valamit, mindenki jobban jár.)
süti beállítások módosítása