MAGAMRÓL

Szabados Tamás vagyok, 4. danos ninjutsu oktató. 2008-ban alapítottam és azóta vezetem a MAFC Ninjutsu szakosztályát. Amikor testnevelést kezdtem tanítani a BME-n, szembesültem azzal, hogy a testnevelés órák semmilyen módon sem illeszkednek az egyetem tananyagába. Ezért úgy állítottam össze az óráim anyagát, hogy segítsék a mérnökképzést, és összhangban legyenek a modern európai iskolarendszer anyagával, oktatási-, nevelési céljaival és módszereivel. Szabadidő szakosztály vagyunk, nem versenyzünk. Ezen az oldalon a harcművészettel, harcművészet oktatással kapcsolatos tapasztalataimról, gondolataimról olvashattok. A honlapunk: http://modernninjutsu.eu/

Friss topikok

SOK LÚD

2017.07.28. 07:57 Napi Maflás

 

Nemrég volt egy kisebb vitám az utcai bunyóról, a több ellenfél elleni küzdelemről – főleg, ha összeszokott csapatról van szó –, illetve arról mennyire jó ötlet a földharc egy éles helyzetben.  Nézzük.

 

 

 

 

Nem akarom agyonelemezni ezt az anyagot, önmagáért beszél. Természetesen mindenki akkora cápának hiszi magát, amekkorának akarja, és tény, hogy a kigyúrt izomzat és a versenyrutin sose hátrány egy éles küzdelemben, csak vannak helyzetek, amikor el lehet felejteni mindazt, amit a fair playről gondosan megtanult az ember.

Eleve kínos, amikor a jóval kisebb és véznább ellenfél nem fossa végig a gatyáját daliás termetünk láttán (ő persze tudja, hogy mindjárt jönnek a többiek.) Sajnos az a helyzet, hogy ha három-négy nyiszledék belecsimpaszkodik az ember egy-egy végtagjába, ott véget ér a játék. Főleg, ha villámgyorsan előkerül valamilyen eszköz, amit a gazdája megfelelő módon tud használni. Az, aki erre nincs felkészülve, elég hamar megadja magát.

A megalázó csomagolás a végén, amikor a delikvens úgy fest, akár a kötözött sonka, már csak hab a tortán. Ő tudja, megérte-e belemenni ebbe a buliba. 

A kiegészítő anyagot a Maflás Facebook oldalán találjátok.

2 komment

Címkék: földharc több támadó utcai bunyó eszközös küzdelem

A bejegyzés trackback címe:

https://napimaflas.blog.hu/api/trackback/id/tr9612695763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2017.07.30. 18:04:09

Senki sem mondta, hogy bunyónál egyből földre kell kerülnöd. :-) Ki tanul ilyeneket? Persze, hogy odalenn a kisjancsik szarrá aláznak és mér nem állsz fel többé.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.07.31. 08:32:24

De nem is értem. A hülyeség netovábbja egy biztonsági őrre rátámadni és levinni földre. Tuti hogy megérkeznek a többiek. De még az utcán sem megyek a földre mert ki tudja mikor lép ki valaki a tömegből és rúg fejbe miközben fojtogatom a manust, vagy tekergetem a karját. A büntetőjogi kategóriáról nem is szólva. Egy leütést még meg lehet magyarázni önvédelemnek, de hogy lefojtottam vagy eltörtem a karját azt nem. Van tapasztalatom. Egy jól elhelyezett jobbegyenes simán elment feltartó ütésnek és önvédelemnek minősült, míg egy másik esetben csak lefogtam a kezét, amire a delkivens elkezdte rángatni és megsérült. Próbára bocsátást kaptam, azzal hogy miért nem engedtem el. Az ilyen ügyekben gyakran kapsz egy idős bírónőt, akinek fogalma sincs a verekedésről. A tanúkról nem is szólva. Azt már egy tanú sem fogja tudni megmondani hogy te ráléptél az ütésre, tehát te támadtál, vagy hátrálva benyomtál egyet. De ha te fogod az ő karját, akkor téged minősítenek támadónak, holott szerintem humánusabb mint szétcsapni az agyát.
süti beállítások módosítása