MAGAMRÓL

Szabados Tamás vagyok, 4. danos ninjutsu oktató. 2008-ban alapítottam és azóta vezetem a MAFC Ninjutsu szakosztályát. Amikor testnevelést kezdtem tanítani a BME-n, szembesültem azzal, hogy a testnevelés órák semmilyen módon sem illeszkednek az egyetem tananyagába. Ezért úgy állítottam össze az óráim anyagát, hogy segítsék a mérnökképzést, és összhangban legyenek a modern európai iskolarendszer anyagával, oktatási-, nevelési céljaival és módszereivel. Szabadidő szakosztály vagyunk, nem versenyzünk. Ezen az oldalon a harcművészettel, harcművészet oktatással kapcsolatos tapasztalataimról, gondolataimról olvashattok. A honlapunk: http://modernninjutsu.eu/

Friss topikok

AMIKOR EGY NŐ NEM HAGYJA MAGÁT

2011.01.30. 06:59 Napi Maflás

Ezt a felvételt sok szeretettel ajánlom mindenkinek, aki valaha is kezet emelt egy nőre.

 

 

A mai videót még a Youtube előtti időkben láttam először, amikor csak a fájlcserélő oldalakon keringtek az ilyen jellegű anyagok. Az előzményekről lemaradt az operatőr, mindenesetre kezdetben még elég fickós a pasi, rendesen odanyom a csajnak (00: 12), ami azon túl, hogy nem szép dolog, végzetes hibának bizonyul.

 

Hozzáteszem, a nő hagyja felállni a férfit, ami nem jó ötlet, de viszonylag hamar korrigálja a hibát (00:16). A következő ütés elől szépen elhajol (00:24), azután pontosan azt teszi, amit a legtöbb harcművészet oktató elmond a tanítványainak: fegyverként használja a környezetét (00:26). Ezúttal már nem engedi azonnal felkelni a férfit, hanem megdolgozza kicsit a földön, ahogy kell (00:35). 

 

Egyébként határozottan sportszerűen játszik a csaj, mindig engedi talpra kecmeregni a fickót. Újra meg újra kiprovokálja a támadást (00:49, 00:52, 01:21, 01:45), hogy azután ismét földhöz teremtse a palit (00:54, 01:02, 01:24, 01:47). Persze amit a szivar azután kap, azt nem köszöni meg (00:57, 00:58). Részegekkel szemben egyébként ez a jó taktika. Nem érdemes belemenni a pofozkodásba, mert az alkohol jelentősen megnöveli az ütésálló képességet – sokkal egyszerűbb kibillenteni őket az egyensúlyukból, azután a földön folytatni a darálást.

 

A legszebb, hogy bár a környékbeliek kihívták a rendőrséget, a hatóságnak esze ágában sincs beleavatkozni a történésekbe (01:10).

Vannak igazán megalázó pillanatok, például, amikor a nő a földön üti a fickót és közben magyaráz neki, vagy mikor beleragad a férfi ruhájába, és végigvonszolja az úttesten (01:26). Később megismétli a dolgot, de akkor már a hajánál fogva pörgeti körbe-körbe a teremtés koronáját (01:55). Érdemes megfigyelni, hogyan olvad semmivé a pasas kezdeti önbizalma. A végén már csak ütőtávolságon kívüli, szánalmas próbálkozások telnek tőle (01:42). A csaj ekkorra már teljesen laza, magabiztos, inkább csak játszik az ellenfelével, akit végül a barátai mentenek meg (02:05). Örökre hálás lehet nekik.

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: női önvédelem részeg férfi

A bejegyzés trackback címe:

https://napimaflas.blog.hu/api/trackback/id/tr192624474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása