MAGAMRÓL

Szabados Tamás vagyok, 4. danos ninjutsu oktató. 2008-ban alapítottam és azóta vezetem a MAFC Ninjutsu szakosztályát. Amikor testnevelést kezdtem tanítani a BME-n, szembesültem azzal, hogy a testnevelés órák semmilyen módon sem illeszkednek az egyetem tananyagába. Ezért úgy állítottam össze az óráim anyagát, hogy segítsék a mérnökképzést, és összhangban legyenek a modern európai iskolarendszer anyagával, oktatási-, nevelési céljaival és módszereivel. Szabadidő szakosztály vagyunk, nem versenyzünk. Ezen az oldalon a harcművészettel, harcművészet oktatással kapcsolatos tapasztalataimról, gondolataimról olvashattok. A honlapunk: http://modernninjutsu.eu/

Friss topikok

NŐI ÖNVÉDELEM 3. – NŐI SZEMMEL

2010.12.29. 07:18 Napi Maflás

 

A mai bejegyzés nem lesz a feleségverők kedvence – de így jártak.

Ismét profi mérkőzést láthatunk, azonban a szabályok még a muay thainál is keményebbek. A felek nem használnak kesztyűt, és a földön is tovább folytatódik a küzdelem.

A pasi egyértelműen ellazázza az elejét (00:04), pedig gyanút kellett volna fognia, amikor a csajt egyáltalán nem hatotta meg a feltartó rúgása (00:01). Ordít a mozgásából, mennyire nem becsüli az ellenfelét, hiszen az csak egy nő. Gondolom, úgy képzelte a meccset, hogy lekever két maflást, azután hazazavarja anyut a konyhába.

Ehhez képest egy erős, de lassú combossal indít (00:08), ami ebben a szabályrendszerben felér az öngyilkossággal. A nő jól reagál, rögtön megragadja a lehetőséget – és a fickó lábait (00:09). Az ilyenkor óhatatlanul kialakuló dulakodást a férfi azzal akarja megoldani, hogy széles állást vesz fel, és süllyeszt (00:12). Egyértelműen a fizikai fölényére hagyatkozik, ami megint csak azt mutatja, hogy semmibe veszi a másikat. A nő viszont lábra megy, és szöget vált (00:13) – ebben a helyzetben a fickó védekezése már semmit se ér –, azután könnyedén a földre viszi ellenfelét.  

Azt hiszem a pasit az lepte meg a legjobban, hogy a talajon se tudott fordítani. Igaz a nő remekül kontrázza a szabadulási próbálkozásokat, és folyamatosan üti a férfit: ököllel (00:24), fejjel (00:30), könyökkel (00:39), majd megint ököllel (00:40), azután ismét könyökkel (00:44) – ahogyan kell. Egy pillanatra se hagyja kibontakozni a másikat. A fickó kettős fedezékben próbál valahogy életben maradni (00:43). Egy idő után állásból folytatják, de hamarosan újból a földre kerülnek, ahogy az az MMA jellegű küzdelmeknél megszokott. A pasinak akkorra már eltört az orra, úgyhogy talán nem nagyon bánta, amikor a nő egy gyilkos könyökfeszítéssel befejezte a mérkőzést (00:51). A férfi saját nagyképűségének köszöntette a verést, amit leakasztott.

Néhány tanulság a végére: a nő remekül kihasználta, hogy a fickó lenézi. Sikerült meglepnie, és amikor fölénybe került, maximálisan kihasználta a lehetőséget. Észt, hajlékonyságot és technikát használt a nagyképű erőfölénnyel szemben. Megérdemelten nyert. A holnapi posztban arra keressük a választ, mit lehet és érdemes csinálni egy utcai helyzetben, amikor nincs bíró és nincsenek szabályok.

Erről a mérkőzésről a Napi Maflás Facebook oldalán találtok egy hosszabb videót – ha pedig kipróbálnátok az edzéseinket, kattintsatok ide.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: full contact mma földharc női önvédelem férfi nő ellen rio heroes

A bejegyzés trackback címe:

https://napimaflas.blog.hu/api/trackback/id/tr322545424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása