MAGAMRÓL

Szabados Tamás vagyok, 4. danos ninjutsu oktató. 2008-ban alapítottam és azóta vezetem a MAFC Ninjutsu szakosztályát. Amikor testnevelést kezdtem tanítani a BME-n, szembesültem azzal, hogy a testnevelés órák semmilyen módon sem illeszkednek az egyetem tananyagába. Ezért úgy állítottam össze az óráim anyagát, hogy segítsék a mérnökképzést, és összhangban legyenek a modern európai iskolarendszer anyagával, oktatási-, nevelési céljaival és módszereivel. Szabadidő szakosztály vagyunk, nem versenyzünk. Ezen az oldalon a harcművészettel, harcművészet oktatással kapcsolatos tapasztalataimról, gondolataimról olvashattok. A honlapunk: http://modernninjutsu.eu/

Friss topikok

KERTI PARTY

2011.02.19. 07:43 Napi Maflás

Az utcai harc Amerikában valóban utcai harcot jelent. A mérkőzéseket garázsban, parkolóban vagy – mint ahogy ezen a videón is látszik – akár a hátsó kertben vívják. A szabályok kőkemények: a versenyzők puszta ököllel bunyóznak. Legtöbbször nem is tartanak soká az összecsapások.

 

 

Kimbo Slicet a Youtube tette ismertté. Ő az egyik legjobb példa rá, hogyan lehet felépíteni egy profi karriert az internet segítségével. Népszerűségét nem csupán lenyűgöző győzelemsorozatának köszönheti, hanem hatalmas szívének is. Amíg bírja, megy előre, ahogy az a Byrddel vívott meccséből is lejön.

 

 

Az első pillanatokban látszik, hogy ez azért nagyon más világ, mint a kesztyűzés. Itt minden ütésben benne van a súlyos sérülés lehetősége. Kimbo viszont nem sokat hezitál, beméri a távot és megindul. Az első kéz rövidre sikerül, a hátsó kezes elcsúszik (00:07), de a két horog elkapja Byrdöt (00:08), aki rendesen megtántorodik (00:08, 00:09). Ugyan felszívja magát egy ellentámadásra, azonban ekkor már dolgozik benne a félsz (00:13). Kimbo ismét nekiugrik (00:15), összeakaszkodnak, és ezúttal a változatosság kedvéért végigröpíti ellenfelét a fél hátsó kerten (00:17). Mostanra nagyon egyértelmű, hogy mennyivel erősebb.

 

 

A következő ütést csúnyán elhibázza (00:23), de szerencséjére ki tud lépni a kontra hatósugarából. Byrd még kétszer melléüt, és Kimbo ekkor bedühödik: odatartja a fejét az ellenfelének, hogy üsse. Kap két embereset (00:28), de meg se kottyan neki. Az ő válasza, az viszont ül (00:29). 

 

Most már megy előre. Újból összeugranak. Pár pontatlan ütés, egy kis dulakodás, azután elcsattan a mindent eldöntő pofon (00:38), ami láthatóan beteszi a kaput a másiknak (00:50). Hogy innen miért folytatják (01:12), azt csak találgatni lehet. Értékelhető akció nincs, Byrd pedig csak menekül (01:22). Kimbo végül úgy dönt, hogy hagyja az egészet a fenébe (01:25). És ha megnézzük a végén, a kötelező ölelkezésről készült képkockákat, mi is megértjük, hogy miért (02:33).

A kiegészítő anyagokat a Maflás Facebook oldalán találjátok.

 

 

 

 

 

 

2 komment

Címkék: utcai harc kimbo slice

A bejegyzés trackback címe:

https://napimaflas.blog.hu/api/trackback/id/tr172672008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fátum 2011.02.19. 12:42:27

A folytatás előtt van egy kis áldogálás. Közben, ha jól értem, valaki bekiabál egy ilyet, hogy "I've got money on this". Talán ezért folytatták még. :-)

Közöd???? 2011.02.19. 16:46:02

elhízott hormontúltengéses néger bácsik bohóckodása
süti beállítások módosítása