MAGAMRÓL

Szabados Tamás vagyok, 4. danos ninjutsu oktató. 2008-ban alapítottam és azóta vezetem a MAFC Ninjutsu szakosztályát. Amikor testnevelést kezdtem tanítani a BME-n, szembesültem azzal, hogy a testnevelés órák semmilyen módon sem illeszkednek az egyetem tananyagába. Ezért úgy állítottam össze az óráim anyagát, hogy segítsék a mérnökképzést, és összhangban legyenek a modern európai iskolarendszer anyagával, oktatási-, nevelési céljaival és módszereivel. Szabadidő szakosztály vagyunk, nem versenyzünk. Ezen az oldalon a harcművészettel, harcművészet oktatással kapcsolatos tapasztalataimról, gondolataimról olvashattok. A honlapunk: http://modernninjutsu.eu/

Friss topikok

ÉLNI VAGY POKOLRA JUTNI 2.0

2011.01.23. 08:06 Napi Maflás

Folytatódik a tegnapi regényrészlet.

Joseph MacLeod hamisítatlan karate krimit írt. A műfaj szülőatyja T. O. Teas szintén magyar, regényei annakidején toronymagasan vezették a bestsellerlistákat. Ahogy ő fogalmazott: a „karatés krimi nem olyan könyv, ahol távol-keleti módszerekkel gyilkolják egymást a szereplők, hanem egy életszemlélet, egy filozófia megnyilvánulása”.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Újra a szakállas következett:

– Kimossam a füledet, te kis buzi?

Kezdte unni a műsort. A mosoly eltűnt szájszögletéből amikor a kopasz felé fordult.

 Valójában nem sok figyelmet szentelt neki, szeme sarkából látta, hogy a másik mozdul. Mire ütésre emelte a kezét, Holdon talpéle kemény oldalrúgás végpontján csapódott a gyomorszájába. A hasfal kemény volt, a csimbókos nem ment le, csupán összegörnyedt egy pillanatra. Ez a pillanat elég volt, hogy visszarántsa lábát és előre lépve hatalmas hátsókezes egyenest helyezzen el a kopasz állkapcsán. Azonnal visszaugrott és a felegyenesedő szakállas gyomrába ugyanaz az oldalrúgás vágódott, mint az előbb. Az izomhegy lassan öklendezve csúszott le a mocskos kőre, hányása összekeveredett a húgytócsákkal. Miközben átlépett a még mindig eszméletlen fülbevalós srácon, csendesen morgott magában: – Mennyi szemét termelődik nálunk! Nem volt a hangjában semmi keserűség, egyszerű ténymegállapítás volt. Kilökte a vastag szennyréteggel borított ajtót, és újra a sötét katlanban találta magát, ahol a fehér és vörös fények vibrálásánál hatalmas lüktető masszaként tolongott a tömeg. Mindenhol bőr, szegecsek, hosszú ápolatlan haj, szakáll. A férfiak mind keményeknek szeretnének látszani, a nők szexbombának. Ennek érdekében legtöbbjük felsőtestét csak egy melltartó fedte. Holdon a kijárat felé tartott. Fekete bőrdzsekije, széles farmerja és bakancsa tökéletesen illett a környezetbe. Hosszú barna haját hátul copfba kötötte.

Jobbra a színpadon félmeztelen férfiak nyúzták verejtékezve hangszereiket. Az énekes a hátán fekve vonaglott és érthetetlen dalszövegét rekedten hörögte a mikrofonba. A szólógitár visítása mint éhes ragadozó mart Holdon fülébe. Mára elege van a helyből. Motor city – hirdeti a vörös és kék fényű neon a feje fölött, miközben lefelé ballag a lépcsőn a parkolóba. Ebben a parkolóban természetesen csak motorok találhatók, csupa chopper, Harley az uralkodó. Itt is, ott is részeg csoportok zajonganak, a sör természetesen mindenütt a kézben. Holdon felült a saját gépére és szép lassan kigurult az útra. Jó öt mérföld a város, úgyhogy húznia kell a gázkart. El kellett ismernie, hogy ma sem jutott messzire. Sőt, kritikusan nézve semmire. Ez már így ment két napja. Akkor érkezett Washingtonból, hogy segítse a New York-i rendőrség munkáját az állam legborzalmasabb és legmegdöbbentőbb gyilkosságsorozatának nyomozása során.”

 

Holdonnak nem ez az egyetlen találkozása a helyi vagányokkal. A folytatásból egy kisebb jelenet készült a könyv bemutatójára.

 

 

Aki pedig kedvet kapott a regényhez, ne fogja vissza magát. A kiegészítő anyagokat szokás szerint a Maflás Facebook oldalán találjátok.

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: vagy élni kaszkadőr jutni kyokushinkai pokolra joseph macleod magyar akcióregény kovalik joe

A bejegyzés trackback címe:

https://napimaflas.blog.hu/api/trackback/id/tr22606300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása