MAGAMRÓL

Szabados Tamás vagyok, 4. danos ninjutsu oktató. 2008-ban alapítottam és azóta vezetem a MAFC Ninjutsu szakosztályát. Amikor testnevelést kezdtem tanítani a BME-n, szembesültem azzal, hogy a testnevelés órák semmilyen módon sem illeszkednek az egyetem tananyagába. Ezért úgy állítottam össze az óráim anyagát, hogy segítsék a mérnökképzést, és összhangban legyenek a modern európai iskolarendszer anyagával, oktatási-, nevelési céljaival és módszereivel. Szabadidő szakosztály vagyunk, nem versenyzünk. Ezen az oldalon a harcművészettel, harcművészet oktatással kapcsolatos tapasztalataimról, gondolataimról olvashattok. A honlapunk: http://modernninjutsu.eu/

Friss topikok

A KEREKSZEMŰ SZAMURÁJ

2010.12.25. 07:52 Napi Maflás

 

Előre szólok, hogy az érdemi rész elég későn, 00:43-nál kezdődik, és Angier elég sokat magyaráz. Szép lassan pörög fel a bemutató, igaz, egy idő után döbbeneteseket villan (01:01, 01:36) – kivéve azt a kis megingást 01:40-nél. Persze vannak inkább elegáns, mint használható megoldásai is (00:28, 01:46, 01:56, 05:00), de a japán harcművészeteknek ez már sajátja.

Viszont kifejezetten egészséges felfogása van a késharcról – mármint a saját egészségét illetően. Úgy tartja, ha küzdelemre kerül a sor, a kés a legjobb helyen az ő kezében van (02:28), és elég hihetően filézi az ellenfeleket (02:37, 04:22). Persze azért ő is bemutat néhány kötelező kés elleni technikát (02:49, 04:34), sőt, azután kard ellenit is (03:08), de az az igazság, hogy karddal a kézben sokkal meggyőzőbb (05:11). Ilyenkor időnként már a legjobb Kurosawa filmek hangulatát idézi (03:37). Az már tényleg csak hab a tortán, hogy puszta kézzel is elég erőteljesen és lendületesen dolgozik (02:16).

Hagyományos szamuráj harcművészetben még a japánok közt is elég nehéz hozzá foghatót találni. A tudása rendkívül szerteágazó, átfogó és alapos. Amikor jobban belemegyünk a szamurájok harcművészetének különböző ágazataiba, egész biztos előkerül még a neve. 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: szamuráj kardvívás jiu jitsu don angier késharc yoshida ha shidare yanagi ryu

A bejegyzés trackback címe:

https://napimaflas.blog.hu/api/trackback/id/tr732537986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása