MAGAMRÓL

Szabados Tamás vagyok, 4. danos ninjutsu oktató. 2008-ban alapítottam és azóta vezetem a MAFC Ninjutsu szakosztályát. Amikor testnevelést kezdtem tanítani a BME-n, szembesültem azzal, hogy a testnevelés órák semmilyen módon sem illeszkednek az egyetem tananyagába. Ezért úgy állítottam össze az óráim anyagát, hogy segítsék a mérnökképzést, és összhangban legyenek a modern európai iskolarendszer anyagával, oktatási-, nevelési céljaival és módszereivel. Szabadidő szakosztály vagyunk, nem versenyzünk. Ezen az oldalon a harcművészettel, harcművészet oktatással kapcsolatos tapasztalataimról, gondolataimról olvashattok. A honlapunk: http://modernninjutsu.eu/

Friss topikok

ERŐ ÉS TECHNIKA

2011.01.27. 07:12 Napi Maflás

A blogban közzétett  anyagokban esetenként olyan jelenetek láthatók, amelyek hátrányosan befolyásolhatják a kiskorúak erkölcsi, szellemi, pszichikai fejlődését, ezért csak 18 éven felüliek nézzék a Maflást!

 

 

Quinton "Rampage" Jackson a kevert harcművészetek legendás alakja. Kétségkívül lenyűgöző, ahogy ledarálta Chuck Liddellt vagy Keith Jardine-t, és a Vanderlei Silvával folytatott gyilkos háborúja is emlékezetes marad az MMA rajongói számára.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A legtöbben mégsem erről ismerik, hanem azokról a látványos, nagy ívű dobásokról, amelyekkel rendre felőrölte az ellenfeleit. Ezekben a megoldásokban az erő legalább annyira szerepet játszik, mint a technika. Talán nem olyan elegáns, mint a Judo vagy az Aikido filozófiája, de a hatékonyságához nem férhet kétség. Igaz, senki se állítja, hogy ezen a módon akár egy nyolcéves kislány is meg tud dobni egy százhúsz kilós embert. Az MMA-ban legtöbbször erő és tömeg feszül egymásnak.

 

 

A Ricardo Arona (00:00, 00:09), elleni győzelme még azokat is lenyűgözi, akik amúgy nem rajonganak különösebben a kevert harcművészetekért. (Ez a kiütés már szerepelt a Maflás Facebook oldalának 2010. november 27-i bejegyzésében.) De ugyanilyen meggyőzően hajigálta a ringben Ikuhisa Minowát (00:01 00:10, 00:14, 00:21, 00:23), vagy Masaaki Satakét (00:36), aki végül súlyos sérülést szenvedett (00:35, 00:42) a küzdelem során.

Amikor a dobások nem tették harcképtelenné az ellenfelet, Jackson ütésekkel, rúgásokkal folytatta a földön. Akit ez is érdekel, a Maflás Facebook oldalán találja a kiegészítéseket.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: mma dobások ikuhisa minowa masaaki sataké quinton rampage jackson ricardo arona

A bejegyzés trackback címe:

https://napimaflas.blog.hu/api/trackback/id/tr702617188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása