MAGAMRÓL

Szabados Tamás vagyok, 4. danos ninjutsu oktató. 2008-ban alapítottam és azóta vezetem a MAFC Ninjutsu szakosztályát. Amikor testnevelést kezdtem tanítani a BME-n, szembesültem azzal, hogy a testnevelés órák semmilyen módon sem illeszkednek az egyetem tananyagába. Ezért úgy állítottam össze az óráim anyagát, hogy segítsék a mérnökképzést, és összhangban legyenek a modern európai iskolarendszer anyagával, oktatási-, nevelési céljaival és módszereivel. Szabadidő szakosztály vagyunk, nem versenyzünk. Ezen az oldalon a harcművészettel, harcművészet oktatással kapcsolatos tapasztalataimról, gondolataimról olvashattok. A honlapunk: http://modernninjutsu.eu/

Friss topikok

A SIEBENKREUZ ALAPÍTVÁNY 119.

2011.09.11. 06:06 Napi Maflás

– Egyáltalán, hogy a fenébe tudtatok felszállni ezzel a bűzbombával? – kérdezi hirtelen támadt érdeklődéssel Natalia.

– Rendes körülmények közt nincs vele gond – magyarázza a kissrác. – Csak biztosan megijedt valamitől.

– Az más – bólint megértően a lány.

– És honnan szereztétek ezt a dögöt? – kérdezi Stefi.

– Apróhirdetésben találtuk. A gazdája hajlandó volt felhozni Pestre, mert vidéki, és…

 

 

– Mennyit fizetett azért, hogy elhoztátok? – vág közbe Stefi.

– Gondoltam, hogy nem egy lakótelepi lakásban őrizgették – morogja Kálmán.

– Mi fizettünk – nyomja meg a szót jelentőségteljesen a kissrác.

– Ezért? – húzza fel az orrát Stefi. – Egyébként mi a fenének nektek ez a dög? Jelzem, ha le akarjátok hozni a koliba, már a buszról repülni fogtok. A kisemlőssel együtt.

Bingó! Ez motoszkált bennem is az elejétől fogva. Mi a fenének a srácoknak a dög? Oké, mi is voltunk tizedikesek, tudom, hogy az ember agya még másképpen működik, de ez azért még egy kispöcstől is túlzás.

 

 

Nem kapunk választ. A kérdés a levegőben lóg.

– Szóval? – néz a két tizedikes arcra Marko.  Meg kell hagyni, profi módon csinálja. Nem keménykedik, nem húzza ki magát, szinte hangsúlytalanul kérdez. Mégis van benne valami kimondatlan fenyegetés.

– Ööö… Jovanéknak – törik meg váratlanul a táskát cipelő kissrác. Felkapom a fejem. Bevillan, ahogy a mobiljáért nyúl a bécsi szállodafolyosón, miközben becsukódik mögöttünk a liftajtó. Jovan. Megint Jovan. Vajon mire kellhet neki egy szkunk? Mondjuk, nincsenek különösebb illúzióim. Leszervezte, elzavarta őket a dögért. Ebben a pillanatban kristálytisztán látom magam előtt, ahogy vigyorogva megveregeti a vállamat a kosárlabdapályán: „Csak az a baj, Geri, hogy nem vagy csapatjátékos.”

– Értem – bólint komolyan Marko. Nem ígér sok jót az arca.

 

 

– Nem, nem, félreérted – hadarja gyorsan a kissrác. – Nem neki hozzuk… illetve neki… csak nem úgy…

Összenézünk a fiúkkal. Lehetséges lenne? Ami azt illeti, nem tűnik hihetőnek. Mi a fene baja lehetne a srácoknak Jovannal? Alig egy hónapja még remekül megvoltak egymással. Az a gyanúm, megpróbálnak csőbe húzni. Vagy legalábbis megúszni a bulit.

– Aha – mondja ismét ugyanazon a kifejezéstelen hangon Marko.

– Tudjátok, április elseje után, amikor Misi bá’ mindenkitől levont húsz pontot – kezdi gyorsan magyarázni a kissrác.

Hogyne emlékeznék. Jovan aznap is begyűjtött egy rossz pontot nálam, pedig e nélkül is elég hosszú a listája. Ha nem szólal meg a tűzriadó… önkéntelenül is Nataliára pillantok. Ő meg rám. Azután elkapja a szemét, és elpirul.

– Szóval, mi akkor ezzel becsúsztunk a ponthatár alá. Misi bá’ meg Jovanékra bízta, hogy adjanak valami feladatot, amivel visszatornázhatjuk magunkat. Húsz napon át nyalhattuk a vécét helyettük.

 

– Igazat mond – erősíti meg Marko. – Többször láttam őket, amikor a mosdókat pucolták. Jovan meg röhögve mesélte, milyen jó boltot csinált.

– De mit akartok a szkunkkal? – kérdezi Kálmán.

– Hát, becsempészni a szobájukba – feleli a kissrác.

– Esélytelen – sóhajtja Stefi. – Pedig nem lenne rossz – teszi hozzá vigyorogva.

– Kizárt, hogy észrevétlenül bejuss a szobájukba – mondja Marko is. – Ha bejutsz, és rájönnek… hát, nem lennék a helyetekben. Szerintem engedd el ezt a dögöt. Még így jársz a legjobban.

– Nem – rázza meg a fejét a kissrác.

Közben elindulunk a szálloda felé. Gyalog. A szkunk szaga nem enyhül. Igaz, erősebb se lesz. Mármint ha bármilyen szag lehet ennél erősebb egyáltalán.

– Hogy a fenébe gondoltad, hogy behozod a szállodába? – fordulok a kissráchoz. – Ezzel sose jutsz át a portán.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Mondom, hogy alapjáraton nincs szaga – feleli. – Csak ha megijed valamitől. Pont ez benne a pláne.

Elképzelem, amint Jovan felfedezi a kisemlőst, és megpróbálja kipiszkálni… határozottan vonzó a dolog.

– Legalábbis kéne egy új táska – morogja Stefi.

– Nekem van – jelenti be váratlanul Kálmán. – Felugrom érte, és itt a parkban áttereljük bele valahogy a dögöt. Remélem, nem spriccenti el újra magát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Folyt. köv.)

 

Szólj hozzá!

Címkék: regény a siebenkreuz alapítvány

A bejegyzés trackback címe:

https://napimaflas.blog.hu/api/trackback/id/tr813216868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása