MAGAMRÓL

Szabados Tamás vagyok, 4. danos ninjutsu oktató. 2008-ban alapítottam és azóta vezetem a MAFC Ninjutsu szakosztályát. Amikor testnevelést kezdtem tanítani a BME-n, szembesültem azzal, hogy a testnevelés órák semmilyen módon sem illeszkednek az egyetem tananyagába. Ezért úgy állítottam össze az óráim anyagát, hogy segítsék a mérnökképzést, és összhangban legyenek a modern európai iskolarendszer anyagával, oktatási-, nevelési céljaival és módszereivel. Szabadidő szakosztály vagyunk, nem versenyzünk. Ezen az oldalon a harcművészettel, harcművészet oktatással kapcsolatos tapasztalataimról, gondolataimról olvashattok. A honlapunk: http://modernninjutsu.eu/

Friss topikok

A ZSENI ÉS A PROFI

2017.12.08. 09:47 Napi Maflás

Vannak találkozók, amiknek nem akkor és ott kellett volna összejönniük. A holnapi meccs is ilyen lesz. Rigondeaux a profi ökölvívás egyik legnagyobb alakja lehetett volna, ha korábban dobbant. Most viszont fogy az ideje, és kapkod. Kár.

 

 

Miközben vitathatatlan, hogy Lomachenko napjaink ökölvívásának egyik legkiemelkedőbb figurája, aki döbbenetes fölénnyel uralja súlycsoportját, Rigondeaux más kategória. Ilyen istenáldotta zsenivel ritkán találkozik az ember. De ahhoz már öreg, hogy két súlycsoporttal feljebb öklözzön, és az ütőereje is kevés ahhoz, hogy megállítsa az ukránt, akinek azért sokkal komolyabb tapasztalata is van a profi világban. Ha megnézzük a holnapi meccsre való felkészüléséről készült mostani videókat, látni lehet, hogy a kubai sokat vesztett abból a ruganyosságból, ami a védjegye.

A mai anyagot azoknak ajánlom, akik szeretnének pár ötletet ahhoz, hogy feldobják az edzéseiket. Nem arról van szó, hogy ne gyakorolnánk hasonlóan a védekezést (00:52), de mégis más, amikor egy klasszis mutatja be ezt a gyakorlatot. Sokaknak a szédülésig nyomatott gurulás (01:10) vagy forgás (01:22) után végzett ütéskombinációk (01:17) se jelentenek újdonságot, de ez a dinamika és egyensúly azért nem mindennapos. A gumilabda már gróf Szemere Miklós idejében is szerepelt az ökölvívó edzők eszköztárában, de ilyen elképesztő szinten még sose láttam ezt a gyakorlatot (01:29). És persze nem árt belepillantani, milyen edzésmódszerekre épül Rigondeaux legendás lábmunkája (02:04, 02:16, 02:22).

A kiegészítő anyagot a Maflás Facebook oldalán találjátok.

4 komment

Címkék: edzésmódszerek Rigondeaux

A bejegyzés trackback címe:

https://napimaflas.blog.hu/api/trackback/id/tr7313456203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

johnny rottenbiller 2017.12.08. 19:49:43

Én nem látom, hogy vesztett volna a "ruganyosságából", dinamikájából. Mintha nem fogna rajta az idő.
Ütőerőben sem értek veled egyet. Szerintem Rigo van olyan nagy ütő, de inkább még nagyobb mint Lomachenko. Szóval, a holnapi meccsre vonatkozóan: "lehet eső, lehet sár".

Napi Maflás · http://napimaflas.blog.hu/ 2017.12.08. 20:34:01

@johnny rottenbiller: nézd meg a legfrissebb Rigo felvételeket. Szerintem lassult.
A többit hamarosan meglátjuk.

Irbisz 2017.12.08. 22:14:44

Amit Rigorol irtal abban egyetertek (a kora miatt alighanem lassul is), de Lomachenko sem akarki, ö is zseni, es nem csak a döbbenetes karrierje miatt (amatörök között döbbenetes 396 -1 -0 merleg, hanem amiket müvel a ringben.
Es ha Rigo labdas gyakorlata egyedülallo, ez se marad el semmiben töle, szerintem meg nehezebb is megvalositani:
www.youtube.com/watch?v=sgnH1-gLxfA

Vagy nezd meg edzesvideojat, amiben kezzenallasban ugral az öklen.

Irbisz 2017.12.13. 11:15:56

A meccs alapján az ukrán zseni titulusa sem vonható kétségbe, mert a 8 év különbség az sok ilyen kis súlycsoportban, de mások ellen ez nem látszott a kubain, másrészt Lomachenko megdöbbentően könnyen hatástalanitotta, még gyorsaságban is fölé nött.
süti beállítások módosítása