MAGAMRÓL

Szabados Tamás vagyok, 4. danos ninjutsu oktató. 2008-ban alapítottam és azóta vezetem a MAFC Ninjutsu szakosztályát. Amikor testnevelést kezdtem tanítani a BME-n, szembesültem azzal, hogy a testnevelés órák semmilyen módon sem illeszkednek az egyetem tananyagába. Ezért úgy állítottam össze az óráim anyagát, hogy segítsék a mérnökképzést, és összhangban legyenek a modern európai iskolarendszer anyagával, oktatási-, nevelési céljaival és módszereivel. Szabadidő szakosztály vagyunk, nem versenyzünk. Ezen az oldalon a harcművészettel, harcművészet oktatással kapcsolatos tapasztalataimról, gondolataimról olvashattok. A honlapunk: http://modernninjutsu.eu/

Friss topikok

NYOMÁS + GYAKORLÁS – A SCHIFFER BESZÉD HÁTTERÉNEK ELEMZÉSE

2010.12.26. 07:07 Napi Maflás

 

 

Most, hogy a dolog aktuálpolitikai tartalma lecsengett, érdemes szakmai szempontból elemezni, mi történt a Parlamentben Schiffer András december 12-i beszéde alatt. Azoknak, akik pártszimpátiájuk alapján hajlamosak megítélni a dolgokat, javaslom, vegyék le a hangot. A mai bejegyzés nem politikai elemzés, a vita tartalmával nem foglalkozom. A Maflás témája az önvédelem, és mindannyian kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor nyomást próbálnak gyakorolni ránk – a felvétel számomra emiatt tanulságos.

 

A jó, a rossz, és a csúf

 

Schiffer András 08:40-nél kezd el beszélni, az előtte lévő részt nyugodtan át lehet tekerni. 08:41-nél még teljesen nyugodt a kép, a kormánypárt két háttérembere, zárt állásban, földre szegezett tekintettel várja  a felszólalást. Csupán a felvétel jobb oldalán ülő képviselő felhúzott válla, legörbülő szája jelez némi feszültséget. Egyébként ő se néz a szónokra.

Alig húsz másodperccel később, 09:41-nél gyökeresen megváltozik a jelenet. Mostanra mindkét háttérember keresztbe font karokkal áll, ami a teljes elutasítás jele (kulcsszó: alkotmányossági probléma). A bal oldali képviselő szája legörbül, a jobb oldali eddigi fölényes mosolya eltűnt, idegesen rágja a száját. Mindketten erősen éreztetik rosszallásukat. Mintegy falanxba tömörülve tornyosulnak a szónok fölé. (Zárójelben: nem nagy kunszt.)

 

Az ördög jobb és bal keze

 

Schiffer érzi a nyomást, és 09:07-nél hátrafordul, mintegy vállalva a konfliktust (kulcsszó: 1986-os állami jogalkotás). A bal oldali háttérember megdöbbenését jelezve, értetlenkedve széttárja a kezét (09:10-nél), hogy egy másodperccel később ismét összefonja karját. Nem néz a szónokra, láthatóan szövetségeseket keres a teremben.

Schiffer azonban nem hátrál meg. Ugyan folyamatosan gyűrögeti a papírját, igazgatja a poharát, időről-időre engesztelő kézmozdulatokat tesz a hallgatóság felé, ami mutatja, hogy ő is bizonytalan. De azután a mondandójára koncentrál, és kizár minden zavaró körülményt (09:25).

 

Kis Nagy Ember

 

A bal oldali háttérember nem bírja sokáig. Hamarosan magába roskad, leül (09:27), láthatóan elvesztette a fonalat. Már nem néz a szónokra (kulcsszó: a vélemény szabadsága), hanem vagy mellé, vagy övmagasságba szegezi a tekintetét. Ekkorra már a jobb oldali háttérember is megtörik, és előre hajol (09:43), azután a földre süti a szemét (kulcsszó: az alkotmány a vélemény szabadságát annak érték és igazságtartalmának tekintet nélkül védi). Mindez arra utal, hogy a szónok érvei az ő értékrendjükben is komoly szerepet játszanak.

A bal oldali háttérember folyamatosan a padot markolássza (09:47, 09:57), láthatóan kapaszkodót keres. A szónok egy pillanatra felveszi vele a szemkontaktust (09:50, kulcsszó: szólásszabadság). A képviselő ettől fogva következetesen Schiffer mellé néz, és kevéssel később a társa is feladja: behúzott nyakkal, alulról néz fel a szónokra (09:53 – behódolási póz), majd ő is elfordítja tekintetét (10:02). Ekkor már nem alkotnak csoportot.

 

Nevem: Senki

 

Fél perccel később mindketten lesütik a szemüket, a válluk megadóan előre görbül (10:18), ami a szónok dominanciájának elfogadását jelzi. Schiffer mostanra kihúzza magát, testnyelvileg is uralva a teret (10:14).

Ezt a csatát ő nyerte azzal, hogy minden zavaró körülményt kizárva, egyedül a feladatára koncentrált. Ha belemegy a játékba, hagyja megfélemlíteni magát, és szem elől veszti a célját, ő kerül hátrányba. Azzal, hogy szigorúan szakmai szempontból vizsgálta a témát, és kizárólag a saját terepén mozgott, sikerült fölénybe kerülnie. Azonban ezt – ahogy a Káma szútra mondja –, „nem taníthatja meg más, csak a tapasztalat”.

Természetesen számos finomság van még a felvételen, de így is túl hosszúra sikeredett a poszt. Akit érdekel, a szokásos módon, a Napi Maflás Facebook oldalán találja a kiegészítéseket.

 

 

112 komment

Címkék: parlament andrás nyomásgyakorlás schiffer lmp médiatörvény vitája testnyelv

A bejegyzés trackback címe:

https://napimaflas.blog.hu/api/trackback/id/tr932539450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.12.27. 11:41:49

én sem értem, hogy az állleejtően nevetséges, kritikán aluli, 8 megabiten is szaggató indavideo playert meddig tűrjük, miért nem alakult facebook csoport. vagy valami. a naponta youtube-ról, stb-ről átrippelt videóik még szánalmasabbak.

2010.12.27. 11:43:23

amúgy lehet tekerni.

Ppix 2010.12.27. 11:54:19

A baloldali ember a törvény egyik előterjesztője L Simon László a kultúrális és sajtóbizottság fideszes elnöke.
Jó fej fiatal írónak ismertem meg, szomorú, hogy ez lett belőle. Régen egyfajta lázadó volt, a hivatalos államilag pénzelt kultúrától és sajtótól független ember, aztán mégis beállt a sorba. Hiába, a pénz beszél.

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2010.12.27. 11:58:58

Ha nincs a tévéfelvétel, szerintem meg is verik.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2010.12.27. 11:59:21

Lehet tekerni, csak nem oda, ahova akarom.
Visszaugrik, tetszés szerinti helyekre.

Úgyhogy én sem tudom megnézni.
(Nincs türelmem az egészet végignézni, nem ér annyit.)

yanchi345 2010.12.27. 12:02:05

Annyira félreértitek, ez csak a keresztényi szeretet és odaadás ékes megnyilvánulása ettől a két szent embertől, akik legalább annyira mélyen demokraták is, mint amennyire keresztények. Nem?

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2010.12.27. 12:10:42

A suttyóizmus teret nyer a parlamentben is. Nem vagyok meglepődve, ezt akarták a zemberek. Hát most tessék, megkapták, ők is, meg mi is.

Egyébként schiffer jól tette, hogy nem vett tudomást róluk.

Valaki írta, hogy biztos csak fáradtak voltak. Hát, havi többszázezer forintért nekem ne legyen fáradt. A zsírfejű vegyen kondibérletet, hogy fittebb legyen, a pálfy meg ne borra meg szoláriumra költse el a pénzét...

És ezek a "konzervatívok".... Sírnom kell.

blokkos 2010.12.27. 12:13:40

L Simon László választási plakátjára Gárdony vasútállomásnál a 7. út jobb oldalán, a benzinkúttól kicsit vissza Pest felé annak idején valaki - aki még akkor nem sejtette, hogy a cenzúra törvényt még ez az ember jegyzi - ráírta: "TSZ elnök apám földet lopott alám". Másnapra lefestették. Már akkor is a vélemény nyilványtás szabaságát sértette alaki, vagy ez adta a lovat L.Simon alá? Nem tudni. AZt sem, hogy a felirat igaz volt -e vagy sem. De az , hogy a kritikát akkor sem tűrte, az tény.

pucros 2010.12.27. 12:17:22

Nekem az jött le, hogy azt hitték, Schiffer rövid lesz, indultak volna kifelé, de még megvárják. Aztán szép lassan rájönnek, hogy nem.

thehandsomest (törölt) 2010.12.27. 12:24:28

@pucros: egy felszólalásnak általában előre meghatározott max ideje van. Ezt pedig -főleg a frakcióvezetők- szinte mindig kitöltik. Szal ha tényleg azt hitték, akkor nem nagyon járnak be a "munkahelyükre". Én meg túl sok közvetítést nézek.:)

ügyfélszolgálatos 2010.12.27. 12:27:22

Pálffynak szólhatna valaki, hogy nem a kocsmában van.

gagauzz kalauzz 2010.12.27. 12:28:36

Nem értem a fanyalgást.
Lövethettek volna is, vagy elereszthettek vóna akár egy kormánypárti kétharmados (kétharmad metán, egyharmad kéndioxid) ülgyűrűfüttyöt ,olyat amit a genfi konvenció már régen betiltott. /Vö: gázfegyverek tiltott használata/:-)

Alvarez 2010.12.27. 12:28:46

Schiffernek nagy mázlija van, Pálffy "Friderikusz hazudik, nem vagyok alkesz" István simán le is hányhatta volna hátulról.

Amíg a Tv2-nél volt bemondó, 2 perces késleltetéssel ment az "élő" adás, ha valami baleset történik, be lehessen avatkozni. Most a parlamenti közvetítés is 2 perces késleltetéssel megy Pálffy miatt?

Gábor217 2010.12.27. 12:31:48

Egyébként azt is érdemes meghallgatni, amit Schiffer mond. Nagyon korrekten érvel. Kár, hogy a képviselők jó része fel sem képes fogni, amit ő mond. Ez a videó nagyon jól jellemzi a mai parlamenti viszonyokat, és a fideszkdnp viszonyulását a hatalomhoz, egész Magyarországhoz. Nagyon szomorú.

Decadurabolin 2010.12.27. 12:36:10

így csak a diktatúrákban állnak az ember mögé a demokratikusan választott parlamentben.

aril brikha 2010.12.27. 12:41:54

jó kis iromány, maflást érdemel. ;)

MarbleC 2010.12.27. 12:49:43

Amikor először láttam a videót, nekem két kidobó ember jutott eszembe róluk. El sem tudom képzelni mit gondolhattak magukról. Kik ők?

Csodálkoztam, hogy eddig ezt senki nem említette meg.

Gratulálok a poszthoz, főleg, hogy sikerült objektíven, pártatlanul megfogalmazni. Azt hiszem ezt hívják szabad vélemény nyilvánításnak. Hiányozni fog...

szakállasbácsi 2010.12.27. 12:59:20

A forrdalmároknak nincsenek általában olyan értelmiségi allűrjeik, hogy pl. nem vernek. Sőt! És nem "eszméik keltette indulatból"... Szimpla pedagógia, androgógia. Hát mit vártatok? nem is értem! Szegény Rákosi Matyi, ha ezt megérhette volna. Dehát, mindig a jók mennek el, igaz?

lac666 2010.12.27. 13:02:08

Te jó ég, mekkora parasztok!

Karnamantra 2010.12.27. 13:02:59

Lesújtó, hogy ezek az ÉRETLEN, kizárólag érzelmi sötétségben élő fidesznyikek teljhatalommal uralhatják azt a 6 millió embert is, aki nem rá szavazott.

kalandlövész · http://kalandloveszet.hu 2010.12.27. 13:03:14

Mégse lehet más a politika ? :)))))

taecleau 2010.12.27. 13:06:29

Ukrajnában meg verekedni szoktak a parlamentben.
Ez itt még csak a kezdet.

Aëtius 2010.12.27. 13:07:57

Ezekből a pofákból simán kinézem, hogy hamarosan verekedések is lesznek a Parlamentben mint az ukránoknál (aztán az ellenzéki képviselőket meg a rendőrökkel fogják kivezettetni).
A Siffer okos jogász (kevés van belőlük), de nem hiszem, hogy a parlament közvetítést nézők közül sokan megértenék a mondanivalóját (különben a zemberek tiltakoznának az elmúlt fél évi fidesz ámokfutás ellen). A képviselőknek beszélni meg felesleges, ha megértik is a szöveget (kétlem) ez nem befolyásolja a gombnyomogatást. Az L Simon László meg mi a nyavajának szól bele olyanba amihez nem ért (már ha nem dobókockával sorsolták ki bohócnak).

Spanish VVax 2010.12.27. 13:13:29

- EGYETÉRT E AZZAL, HOGY A PARLAMENTBEN MAXIMUM 2 CIKLUST TÖLTHESSEN KI EGY KÉPVISELŐ ÉS UTÁNA NE JELÖLTHESSE MAGÁT ÚJRA A SORON KÖVETKEZŐ VÁLASZTÁSON ?

Zsoo 2010.12.27. 13:21:55

Szánalmas, ahogy véditek ezeket a suttyó nulla embereket! GRATULÁLOK!
Gondolom máshoz nem is értetek..

beszóló 2010.12.27. 13:22:05

Jó ez a "háttérelemzés", de eltereli a figyelmet a legfontosabbról: Schiffer igen felkészült hozzászólásáról.
Sok Schiffer kaliberű politikus kellene nekünk.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2010.12.27. 13:25:12

"... teljhatalommal uralhatják azt a 6 millió embert is, aki nem rá szavazott."
Hát ja. És a 6 millió nagy része, aki nem emelte fel a seggét, hogy elmenjen szavazni, az nyilván otthonról drukkolt a maszopnak. :)
Gy.k.: aki nem jár szavazni, az ne sírjon az eredmény miatt...!

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2010.12.27. 13:26:28

@beszóló: "Sok Schiffer kaliberű politikus kellene nekünk"
Inkább talán ne! Már volt ilyen alakulat, úgy hívták, hogy Szdsz...

Vis Maior 2010.12.27. 13:27:26

Pusztán formai/esztétikai szempontból kitiltanám a parlamentből a régi rendszerben szocializálódott, hájfejű, legörbült ajkú trottyokat.
Pártfüggetlenül.

pilis 2010.12.27. 13:31:02

Én attól féltem, hogy a Pálffy tetlegességre vetemedik. Egy "Keresztény Demokrata!"
Ez a Pálffy, aki a nagybácsika nélkül kérdés bejut-e a sajtósok közé. Az a L Simon, meg egy kinevezett szellemi toprongy.
Az Országház Elnöke, miért nem utasitotta őket rendre?
Ennyire kell bizonyitani, a vezér elvü pártban.

Vis Maior 2010.12.27. 13:32:58

@immortalis: "A zsírfejű vegyen kondibérletet, hogy fittebb legyen, a pálfy meg ne borra meg szoláriumra költse el a pénzét..."

Khm. Nem kell venniük, úgy hívják költségtérítés.

M-Cube 2010.12.27. 13:33:05

A baj ennél sokkal nagyobb:
ők az hitték, hogy milyen fasza törvényt csináltak, biztos Orbán meg is dícsérte őket, erre pár perc alatt szétszedték az egésszet, na ez látszik rajtuk...

asola 2010.12.27. 13:33:48

Ez a Pálffy rettentő mélyre süllyedt !!!

Bármit is akartak a kollégájával elérni, az összkép az, hogy először lekezelően majd fenyegetően viselkedtek.

Egyszerűen gusztustalan.

Pont olyan mint a Fidesz viselkedése.

beszóló 2010.12.27. 13:34:30

@Kóser Malac:
Ha figyelemmel követnéd Schiffer tevékenységét, nem írnál ilyet.

Vis Maior 2010.12.27. 13:35:42

@M-Cube: "erre pár perc alatt szétszedték "

Szerintem meg azon gondolkodtak:
"Vazz, a parlamenti hozzászólásokat is korlátozni kellett volna, mi az hogy egy ilyen elsőciklusos nyikhaj beszól nekünk! Nekünk, akiknek több évtizedes tapasztalatunk van a demokráciában."

eszemmm 2010.12.27. 13:38:25

Nagyon jó poszt, gratula. Örülök h rátaláltam a blogrqa, olvasni fogom!

Bakter 2010.12.27. 13:42:15

Félre értitek, zemberek. A két fess úr azért áll ott harciasan, hogy óvja a demokráciát a sötétben bujkáló alparlamenti ellenforradalmároktól. Szalai Annamária meg szép és sunáznám.
(Mernék én olyat írni, hogy pofánbsznám mindkettőt egy méretes szívlapáttal, és SZ.A. szakadék? Naugye!)

Nem vagyok fideszes 2010.12.27. 13:44:08

Szegény Schiffer vajon hogy viselte a püffedt fejű bunkóból hömpölygő pállott alkoholszagot?

Kandabula 2010.12.27. 13:50:54

Rendkívül kifejező kép. Jövőkép?

Knorr 2010.12.27. 14:07:12

egyébként ki az a faszparaszt aki az indát csinálja egy olyan fos videó lejátszóval amibe beletekerni nem lehet, és a firefoxban vagy megy vagy nem

whale256 2010.12.27. 14:11:10

És hol van ilyenkor a Parlament levezető elnöke? Vagy ő is úgy gondolta, hogy ez a viselkedés megengedhető egy demokratikus országgyűlésben?

Ufóka 2010.12.27. 14:17:11

Nem gondoltam volna, hogy az ideális kormány a Jobbik-LMP szövetségből alakulhatna. Komolyan mondom, ez a két párt eddig a legnormálisabb. Mind2-nek vannak gyökérségei, de legalább nem 100%-ban.

Vis Maior 2010.12.27. 14:18:01

@whale256:

Akinek nem tetszik a sok hájfej a parlamentben, az hozzon egy kötelet, és...

ajvéból jelentik 2010.12.27. 14:18:22

Szegény Schiffer, mintha lovaknak imádkozna. Minél nyilvánvalóbb valami annál nehezebb megmagyarázni.
De a poszt tényleg nagyon jó, gratula!

MacPhisto 2010.12.27. 14:20:26

Mintegy falanxba tömörülve tornyosulnak a szónok fölé. (Zárójelben: nem nagy kunszt.)

Schiffer van vagy 182-185 cm magas. Szóval ez érthetetlen megjegyzés...

gramercy 2010.12.27. 14:21:42

@Ufóka: jaja

a jelenlegi felhozatalbol csak ez a ketto vallalhato, de ezek is csak azert mert meg nem jutottak "valodi" hatalomhoz

chilis csokoládé 2010.12.27. 14:38:35

Pár éve felháborodva mondta egy ismerősöm, hogy Pálffy illemtankönyvet írt. Hallott erről valamelyikőtök?

blokkos 2010.12.27. 14:40:45

@Kóser Malac:
Mert szabad volt mást mondani, mint a hivatalos?
Eu még nem anarchia, csak vélemény szabadság.
Mielőtt zsidózni kezdenél felmenőim "echte" erdélyiek.

tintamin 2010.12.27. 14:42:11

Pálffy masszívan delirál. Az alkoholizmus matekpéldája. 1x1.

Ennek az L.Simonnak meg csak a testalkatát és a kezét kell megnézni, hogy azonnal véleményt alkothassunk eddigi "munkásságáról": egy percet nem sportolt életében (vö: tornából felmentve), de még csak egy hatospakk ásványvizet sem cipelt el egymaga a kocsitól a liftig, az hétszentség.

Az a tipikus sosemdolgozott, sztereotip jogász. Az igazán antipatikus fajtából.

L.Simon egyébként egy dinnyési hagyományőrző napon, amikor a helyi asszonykórus is énekelt, és valami komoly díjat is kapott, és ezt ünnepelték, képes volt a "kétharmad"-ról és az eljövendő szép új világról beszélni. Azt sem tudta, hol van, a meghívás apropóját elfelejtette, ganajos csizma az asztalon volt a csávó. (Az persze csak mellékes, hogy - nyáron még - ez mindenkinek tetszett ott helyben, csak páran kérték ki maguknak, hogy ezt azért már mégse...)

csoko20 2010.12.27. 14:44:18

Pálffy épp húgyozni indult, mert előtte megivott a büfében 2 házmestert. Csak ciki lett volna, hogy épp akkor mennek ki /ismét/, amikor veszi a kamera a jelenetet. Inkább készenlétben vártak, hogy aztán spuri a budira.

Osztálykiránduláson ki nem várta már az ajtóban pár sör után, hogy megálljon a busz?!

A kényszeredett mozgás, a zavarodott testbeszéd pedig inkább arról árulkodik, hogy már nagyon feszült a hólyag és alig bírják visszatartani a beszéd végéig....

Egyszerű srácok ezek, nem kell ide bonyolult pszichológia!!!

hhh. 2010.12.27. 14:51:17

oruljel, mint kutya a farkanak.
remek elemzes, persze. csoppnyi lmp-s diadal azon rugozni, hogy vajon ki hogyan all-ul a parlamentben.
Schiffer A. pedig koztudottam a magyar erdekek vedelmezoje, generaciok ota.

mortadella 2010.12.27. 14:53:49

Jellemző az index.hu cikkeire, hogy egyre nagyobb arányban nem lehet kommentet hozzáfűzni, a törvénytelenül kommentelőket pedig nem tiltják le, a párbeszédet pedig azzal korlátozzák, hogy perceket kell várni két komment elküldése között.
A magyar nyelvtan szabályait nem tartják be.

dr kíváncsivagyok 2010.12.27. 15:17:46

@MacPhisto: Biztosan hiányoztál amikor a "metafórát" tanították.........

dr kíváncsivagyok 2010.12.27. 15:20:07

@mortadella: Ez csupán technikai kérdés,....írd meg a főnöknődnek......

dr kíváncsivagyok 2010.12.27. 15:22:05

@chilis csokoládé: Hát,....lehet hogy írt,....de hogy nem olvasta,. az biztos......

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.12.27. 15:23:15

Schiffer András az egyik legjobb arc a Parlamentben, nagy tudású, széles látókörű, nagyon jó előadó!

Ilyenek kellenének, ők nem vettek részt a 20 évünk elcseszésében!

Netuddki. 2010.12.27. 15:27:28

Nyomásgyakorlás? Lehet, csak nem arrafelé amerre gondoljátok.
A videó alapján szinte látom az álldogálók gondolatait:
- Mi a francnak kell még neked is hozzászólni. Fejezd be gyorsan és húzzunk már végre haza (vagy a qrvákhoz)...

csoko20 2010.12.27. 15:30:19

@mortadella: "A magyar nyelvtan szabályait nem tartják be. "

Ezt beszéld meg korunk Kazinczyjával, Schmitt Pállal is :))

sárkányfő 2010.12.27. 15:35:24

jó poszt.

én lefordítom egy mondatban a két fideszes testbeszédét:
"majd a folyosón megbeszéljük!"

a blog facebook-oldalát belinkelnétek?

- duplagondol 2010.12.27. 15:56:02

"ami a szónok dominanciájának elfogadását jelzi."

Inkább azt, hogy valami ütősre vártak, de nem kapták meg. Majd fognak' hajnali háromkor bonyolult jogi fejtegetéseket hallgatni; a néző, akinek szól a show, amúgy se érti, de az is lehet, hogy ők sem...

papamaci1 2010.12.27. 16:06:17

Tisztelt Hozzászólók !

"Tetszettek volna" 8 évig csodálatosan kormányozni, nem "elkúrni", nem elérni az állampolgáronkénti kettő millió forintos államadósságot, nem szemeket kilőni, nem képviselőket megverni, nem viperával ütni a népet stb....stb.... ÉS AKKOR ma a FIDESZ-nek nem lenne kétharmada.....

(Örömmel látom , hogy manapság már Orbán nem csak a liberális zsidók bérence (l. JOBBIK) de oroszbérenc putyinista diktátor is....(l.EU)
Kérdés: az EU-amely szervezetnek már 10 éve sincs a létre- miért nem bírálja erőst Oroszországot v. Kínát a sajtórabság miatt ?)

gramercy 2010.12.27. 16:11:09

@papamaci1: tisztelt hozzaszolo

attol hogy ferike fingott egyet viktorka fingja pont ugyanugy budos

biohouse 2010.12.27. 16:13:58

@blokkos: Valóban TSZ elnök az apuka, és valóban földesúr L.Simon. Mindig elcsodálkozom, hogy egy TSZ elnökhöz hogy kerültek kárpótlási jegyek... Na mindegy.
Szép új traktorjuk is van, géptámogatás, stb.
Amiért én L.. Simonra haragszom, az a sukorói és velencei ÖK-i választások szétkúrása. Mint ismert, Velencén az a Surányiné nyert, aki Lamperth Monika csókosa (most "független"), Sukorón pedig az a Mészárosné, aki az emlékezetes kulipintyót eladta Joav Blumnak, és egyértelműen a kaszinótámogatók táborához tartozik.Mindezt remek jelöltállítással oldotta meg, valamint hogy mindenkivel összerúgta a port, akivel össze kellett volna fognia. (Pl. Szigeth Gáborral a kaszinoprojekt egyik legfőbb ellenzőjével.) Remek kis politikus, vörös báró apuka után ő lesz a narancsos báró.

majomkutya 2010.12.27. 16:17:52

Nekem ez már akkor föltűnt, csodálom, hogy akkor nem tudósított egyetlen újság sem ilyen aspektusból a vitáról. Ez a két muki mint valami verőlegények, úgy álltak ott Schiffer mögött. Shiffert egyáltalán nem kedvelem, de ez a fölszólalása szerintem teljesen oké volt. Miután a Jobbik és az LMP fölszólalásait végighallgattam, csak azt tudtam mondani, hogy ez igen, ez tiszta beszéd!

Zsámboki Miklós · http://solaitid.tumblr.com 2010.12.27. 16:19:30

valószínűleg simán arról van szó, hogy hajnali f3 volt, a szavazás végeredményében senki sem kételkedett, ez a két tahó pedig már nagyon haza akart volna menni, mikor schiffer nekikezdett tízperces egyébként baromi jó szónoklatának

majomkutya 2010.12.27. 16:23:08

Ha már itt páran a testbeszédet fölhoztátok:
A lefelé biggyesztett száj tudomásom szerint a megvetés jele.
A test előtt összekulcsolt kéz pedig a blokkot jelzi, vagyis hogy valójában nem akarják megérteni, amit a másik mond, nem is kíváncsiak rá, alapvetően védekező testhelyzet, amivel az illető ki akarja vonni magát a közegből. (Ilyen az is mikor látsz fásult embereket mondjuk a metrón, akik a táskájukat az ölükben szorongatják.)

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2010.12.27. 16:56:46

Amire ebben a hiszterizált helyzetben nagy szükség volna: a Schifferéhez hasonló érvek hangoztatása, a kormánypártiakkal való konfrontációja.

Amiből már most is túl sok van: a zsigeri, ostoba reakciók. Mint pl. ez a "cikk". Vegyük le a hangot, és magyarázzunk bele baromságokat abba, hogy L. Simon László a teremből kifelé menet megáll, aztán leül, hogy végighallgassa a neki címzett hozzászólást.

layo 2010.12.27. 17:01:02

@papamaci1:

Orbán nem orosz bérenc, ezt nem is állítják sokan, viszont Putyinista diktátor, vagy akármilyen.
És ne legyen igazam, de ez a Pintér egy durvább tüntetés alkalmával simán a tömegbe lövet, amit majd az állami média meg jól elhallgat,vagy nem is szerez róla tudomást.

Harald_Hardrada 2010.12.27. 17:07:22

Előrebocsájtanám, hogy gyülölöm a fideszt, ezt a fajta politizálást el kell taposni mint a férget amit a fidesz művel. De már a múlthéten láttam ez a képet és megnéztem miatta a videót is (amiben amúgy lehet tekerni, nem értem milyen fos gépetek van)
és cseppnyi fenyegetést sem éreztem a két hátul elhelyezkedő kérődző szarvasmarha részéről. Tehát ez egyfajta újságírói túlhajtás, aminek semmi értelme. Schiffer nem is ijedt meg egyáltalán, elég méltatlan is lenne ha felnőtt férfi ilyesmitől beszarna.

Gábor217 2010.12.27. 17:16:37

@solaitid: Szerencsétlen barmok valószínűleg fel sem fogták, miről beszélt Schiffer. Különösen Pálfy. Fényév távolság van a két ember között. Természetesen Schiffer javára.

tcom 2010.12.27. 17:21:57

A baloldali ember olyan, mint a régi házmesterünk. Vártam mikor üti le Andrást.

Hányadék ez a fidesz-galeri.

borovi 2010.12.27. 17:40:51

@papamaci1: Megjött az első orbánzombi.

borovi 2010.12.27. 17:41:48

@Vállfás Gyuszi: Pálfiból simán kinézem, hogy felmegy. Sőt, a borosflaskát is viszi magával.

Julio cesar 2010.12.27. 17:45:33

MICSODA OSTOBA POST!!!!!

Egyszerűen az ülésteremből kifele menet megálltak, azért, hogy meghallgassák a másikat. Éppen mennének már ki. Mégis megállnak és meghallgatják.

Senki nem fél senkitől, tiszta baromság, amit a posztoló összeírogat!

Gábor217 2010.12.27. 17:49:41

@Julio cesar: hát nem tudom... ha láttad a videót, elég elfogultnak kell lenned, hogy ezt gondold.

atila68 (törölt) 2010.12.27. 17:55:23

Nem hiszek az összeesküvés elméletekben,
nem hiszek az összeesküvés elméletekben,
nem hiszek az összeesküvés elméletekben,
nem hiszek az összeesküvés elméletekben,
nem hiszek az összeesküvés elméletekben,
nem hiszek az összeesküvés elméletekben.

MacPhisto 2010.12.27. 18:18:21

@kíváncsivagyok: Biztos hogy nem, de látom, te az egész általánost kihagytad :D

simicsek-nemecsek 2010.12.27. 18:34:50

még mikor Pálffy a TV2-ben ontotta rohadt nagyképűen a híreket, láttam egy óriásplakátot róla, valami hírműsorral kapcsolatban, az volt ráírva(fújva), hogy "Féreg!", akkor nem tudtam miért ragadott neolux-ot az illető, de valahol éreztem, hogy igen, ez az, ez az az ember...a mostani video bebizonyította, hogy vannak jósok...Pálffy a politika egyik legnagyobb magyar férge lett...KDNP, úristen, milyen párt ez?...valaki tud többett erről a pártról, mint Semjén talpnyaló úrról?...

Stirlitz_the_spy 2010.12.27. 18:51:06

Ennyi idióta hozzászólást!
Egyszerű a megfejtés, csak a sok csőagyú gyűlölködő ezzel nem foglalkozik, de nem is nekik írom, hanem azoknak, akik nem értik, mi történt.

Tehát. L. Simon és Pálffy a két témafelelős (Fidesz és KDNP vonalon), így nekik a belső frakciószabályzat szerint minden, MINDEN vitafelszólalást meg kell hallgatniuk, így nem mehettek ki ekkor a teremből. MIvel azonban nem lehetett tudni, mikor van a döntéshozatal, az ellenzéki obstrukció kiszámíthatatlansága miatt majdnem minden képviselő (kormány és ellenzéki egyaránt) a teremben tartózkodott, így elviselhetetlen volt az alapzaj, amit tetéztek a folyamatos bekiabálások, Pálffy és L. Simon odaállt Schiffer mellé, hallják, hogyan érvel, mit mond.

Sztem épp ellenkezőleg. Nem leanyázni kellene őket. A munkájukat végezték. De ennyi gyűlölködő f*sz ezt úgysem fogja megérteni.

Ennyi.

bean 2010.12.27. 19:09:02

ezt az indavideo-t tenyleg ki kene dobni , kulfoldrol nemigen megy. youtube++

Prala 2010.12.27. 19:28:08

azzal kezdem, hogy:

1. nekem elég volt a választás (bár szerényebb volt minden eddiginél a cirkusz, de még így is sok volt belőle), szóval elég volt, mint ahogy ebből a tengernyi jogállamfetisiszta balf@sz b@raomból, akik itt hónapok óta oktatják a népet blogokon, hogy a kormány így meg úgy, meg az ő k@rva anyjukat....TELE a tököm a sok sz@r ellenségkereső poszttal. BÁRKI kerül kormányra, az nem a nép ellensége, azért van ott, mert a nép bizalmat adott neki, amit 4 év múlva megvonhat.
ez a demokrácia.
2. a non-verbális kommunikáció bajnokainak és elemzőinek annyit üzenek, hogy túltanulták magukat. sok ember pl. ilyen testtartást vesz fel, amikor valakinek az érveire/véleményére/bajaira érzékeny és megértő...nekem van ilyen családtagom is. ISMERNI kell ahhoz, hogy meg tudd állapítani, mit jelent az illetőnél ez.
itt egyébként egyértelmű: éjjeli szavazás, a kormánynak is tele a f@sza már a vitával, úgyis tudják, hogy úgyis olyan lesz, amilyennek ők akarják, ezért felesleges minden komment, ráadásul azért is, mert meggyőzni a másik felet nem az utolsó pillanatban szokás...én legalább is sosem járom ezt az utat...

amúgy tényleg leülhettek volna, még akkor is, ha nem a saját helyeiken voltak, mert állni annak kell, aki beszél vagy esküszik stb...
szóval illemtan nulla (akármilyen fáradtak is voltak)

Prala 2010.12.27. 19:32:06

@tcom:

neked csak így, "András"?? :P:P

sapnod? partiba is veritek?

ha jó ismerősöd, akkor sem szokás ilyesmivel keménykedni.

az az ember ott Schiffer András (vagy csak Schiffer), o.gy. képviselő és francióvezető.
ha utálod, azért tiszteld, ha szereted, akkor azért.

Prala 2010.12.27. 19:34:55

@majomkutya:

verőlegény?? ezt a kettőt egymagam is összecsomagolom.

még ha a jobbikos "gyerek-ki-a-folyosóra" csóka áll ott, akkor megértem....de ezekre ez??

szemüveg, fiam! vagy állítsd vissza az LCD tv képernyőjét 16:9-re ?:P:P:P:P

Prala 2010.12.27. 19:36:49

@Swind:

ajánlom a neurológiát a paranoid attitűdöd kezelésére:P:P:P

majomkutya 2010.12.27. 19:38:03

@Prala: Hehe, igen, tudom. Én se ijednék meg tőlük. A pózra, testtartásra, nézésre és az összekulcsolt kezekre értettem :)

Harald_Hardrada 2010.12.27. 19:39:13

@Prala: nagyon tévedsz, a fidesz és magyar jobboldal a nép ellensége, mindig is az volt. ezért kell elpusztítani, írmagja se maradjon

burguzu 2010.12.27. 19:45:35

Pálffy masszív alkoholista, ez nyílt titok, aki már látta élőben, annak nyilvánvaló. A sok szoli csak arra szolgál, hogy az duzzadt véreres arcát és a lila borvirágos orrát elkendőzze a kamerák előtt. Alkoholizmusa miatt aztán nem csoda, ha kontrollálatlanul alpári viselkedik

Takeda Shingen 2010.12.27. 20:37:53

A fáradtak voltak, azért álltak fel kérdéshez: nem ott ülnek, messziről, a saját helyükről mentek oda kifejezetten a felszólalás miatt és annak idejére. Csak mint adalék.

ugocsa 2010.12.27. 20:41:21

És elmondhatom annyi év után:
nagyon jó kis anyag.

öcsi55 2010.12.27. 20:42:52

@burguzu:" ha Pálffy masszív alkolista",akkor Szanyi kapitányt hova sorolod be?

burguzu 2010.12.27. 20:56:19

@öcsi55: Mi köze Szanyinak Pálffyhoz? Attól, hogy Szanyi is piás, egy cseppet sem lesz kevésbé alkesz Pálffy...
Ha egy alkoholfüggő politikus hasonszőrűjét megtalálod a másik oldalon, attól az adott politikus még nem lesz kevésbé büdös tahó alkoholista....

ToF 2010.12.27. 22:02:17

@layo: Plusz, Ha elfogy a lőszer, behívnak kűlföldi csapatokat. Alakul a kép. Ha valaki az elmúlt fél év törvénykezésének stratégiai momentumait feltszi egy képzeletbeli térképre, azt látja be vagyunk kerítve, ki vagyunk fosztva, a pofánk meg be van fogva. Egy-kettőre a barakkban találjuk magunkat, de ez nem a legvidámabb...

Nádasi Balázs 2010.12.27. 22:04:30

Schiffer András eddig legnagyobb teljesítménye. Le a kalappal!!!

Megjegyzem, Pálffyt most sokan szidják, hogy masszív alkoholista. Magánvéleményem, hogy valóban az volt, de figyelve a parlamenti szereplését, szerintem egyértelműen feltámadt, újjászületett, egyik legaktívabb KDNP-s, szerintem most jönni azzal, hogy alkoholista, erős öngól, mert véleményem szerint új munkáját komolyan veszi. Szerintem.

Nádasi Balázs 2010.12.27. 22:07:06

@csoko20: Abszolút nem. Simon keresztbe font karral, Pálffy meg lebaszom-a-fejed-kis-hülye-köcsög testbeszéddel áll, sőt, amikor Schiffer azt mondja, hogy válasza főleg Simon képviselőtársának szól, aki nem tudja, benn van-e a teremben (nem látja helyén, maga mögé még nem nézett), Pállfy be is szól: itt van melletted.

derabitz 2010.12.27. 23:13:54

Ezek kemények. Nagyon kemények.

chilis csokoládé 2010.12.28. 10:19:47

@Prala:

Ha elfogadnánk az érvelésedet, elég lenne négyévenként választásokat tartani, közben meg fölösleges lenne a parlament működése.

Ahhoz, , hogy az utolsó pillanatban érdemes-e megvitatni egy témát, annyi adalék, hogy a jelenleg hatalmon lévők már nem először választják azt a módszert, hogy egy nagyon fontos témában nem a kormány terjeszti elő a törvényjavaslatot, hanem egyéni képviselői indítványként jelenik meg. Nem egyeztetnek a többi frakcióval, de a szakmai szervezetekkel sem.

Man Of Golden Words 2010.12.28. 23:06:16

@chilis csokoládé: "annyi adalék, hogy a jelenleg hatalmon lévők már nem először választják azt a módszert, hogy egy nagyon fontos témában nem a kormány terjeszti elő a törvényjavaslatot, hanem egyéni képviselői indítványként jelenik meg. Nem egyeztetnek a többi frakcióval, de a szakmai szervezetekkel sem."

ott a kurva nagy pont!!!
süti beállítások módosítása