MAGAMRÓL

Szabados Tamás vagyok, 4. danos ninjutsu oktató. 2008-ban alapítottam és azóta vezetem a MAFC Ninjutsu szakosztályát. Amikor testnevelést kezdtem tanítani a BME-n, szembesültem azzal, hogy a testnevelés órák semmilyen módon sem illeszkednek az egyetem tananyagába. Ezért úgy állítottam össze az óráim anyagát, hogy segítsék a mérnökképzést, és összhangban legyenek a modern európai iskolarendszer anyagával, oktatási-, nevelési céljaival és módszereivel. Szabadidő szakosztály vagyunk, nem versenyzünk. Ezen az oldalon a harcművészettel, harcművészet oktatással kapcsolatos tapasztalataimról, gondolataimról olvashattok. A honlapunk: http://modernninjutsu.eu/

Friss topikok

TISZTELD AZ ÖREGET!

2011.01.05. 07:30 Napi Maflás

A harcművészetben alapelv, hogy senkit se becsüljünk le, mert adott esetben nagyon ráfaraghat az ember. Persze a mesternek mindig kijár a tisztelet a kora, tapasztalata és a rangja alapján, de vannak olyan öregek, akikkel valóban nem szerencsés tengelyt akasztani.

John Will alaposan megmártózott a harcművészetekben: amatőr birkózóként kezdte, tanult Goju Kait, taekwondót és vadzsramustit, edzett  Benny Urquidezzel, Gene LeBell-lel, Pete Cunninghammel, Rorion és Rickson Gracievel és a Machado testvérekkel is. Mind a mi napig ő az ausztrál hadsereg egyetlen civil katonai közelharc szakértője.

Elsősorban tanárként jegyzik. Arról híres, hogy képes könnyen, gyorsan személyre szabott, használható tudást átadni. Ha megnézzük a videót, megértjük, miért. Amellett, hogy végtelenül pontosan dolgozik, igen gondosan felépítve tanítja a technikát. Az ember csak a felvétel közepén érti meg (01:36), hogy miért fordított állásból kezd az elején (00:12). Remekül magyarázza a súlypontot (00:15, 00:37), a berobbanást (00:40) a szögeket (01:08), a testsúlyáthelyezést (01:24), és a végén értelmet nyer az egész (01:46).

Bár ez a technika nagyon szép, igazából semmi értelme a neten különböző fogásokat vadászni. John Willtől nem magát a földrevitelt érdemes megtanulni, hanem a hozzáállását: a gyakorlatiasságát, a tökéletes testmechanikát, illetve azt, hogyan képes lépésekre szedni egy mozdulatsort. Ezek azok a dolgok, amiket mindenki be tud építeni a saját harcművészetébe.

A kiegészítő anyagokat a Maflás Facebook oldalán találjátok.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: mma bjj földrevitel john will

A bejegyzés trackback címe:

https://napimaflas.blog.hu/api/trackback/id/tr232561786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása