MAGAMRÓL

Szabados Tamás vagyok, 4. danos ninjutsu oktató. 2008-ban alapítottam és azóta vezetem a MAFC Ninjutsu szakosztályát. Amikor testnevelést kezdtem tanítani a BME-n, szembesültem azzal, hogy a testnevelés órák semmilyen módon sem illeszkednek az egyetem tananyagába. Ezért úgy állítottam össze az óráim anyagát, hogy segítsék a mérnökképzést, és összhangban legyenek a modern európai iskolarendszer anyagával, oktatási-, nevelési céljaival és módszereivel. Szabadidő szakosztály vagyunk, nem versenyzünk. Ezen az oldalon a harcművészettel, harcművészet oktatással kapcsolatos tapasztalataimról, gondolataimról olvashattok. A honlapunk: http://modernninjutsu.eu/

Friss topikok

A SIEBENKREUZ ALAPÍTVÁNY 128.

2011.09.20. 06:15 Napi Maflás

– Azt tudtuk, hogy valaki több diákunkat is beszervezte a PASTRUJNO-ba – néz a szemembe Misi bá’. – Most nem arról van szó, hogy bármi kifogásunk lenne az ellen, hogy a tanítványaink komoly nemzetközi cégeknek ajánlják föl a szaktudásukat. Sőt. A legtöbb egykori diákunk hasonló vállalatcsoportnál dolgozik.

 

 

De mégis… amikor az Alapítvány létrehozta ezt az iskolát, megfogalmazott bizonyos célokat… és ezek közt határozottan nem szerepelt, hogy segíteni akarjuk az egykori KGB-s kapcsolatokkal operáló orosz nagytőke európai terjeszkedését. Természetesen vannak bizonyos realitások, amiket el kell fogadnunk. Ennek ellenére az Alapítvány határozottan kiáll a saját elképzelései mellett Európa jövőjét illetően.

 

 

– És mik ezek? – kottyantok közbe.

Misi bá’ nem hallja meg a kérdésemet.

– Szóval, amikor bizonyos jelekből nyilvánvalóvá vált, hogy az Alapítvány által kiképzett diákok olyan értékek mentén tevékenykednek, amelyek a lehető legtávolabbról sem találkoznak az intézet célkitűzéseivel, akkor keresni kezdtük, vajon ki lehet az, aki vakvágányra viszi a munkánkat. De nem jártunk sikerrel. Természetesen mi is eljutottunk oda, ahova mindenki, aki foglalkozni kezdett a problémával, nevezetesen, hogy olyan egyezések után kutattunk, amelyek elvezetnek a célszemélyhez. Az az igazság, hogy kudarcot vallottunk. Nem találtuk meg a közös nevezőt. Arra nem jöttünk rá, hogy a közös nevező hiányát kell keresni. Egyébként ez se száz százalékos, hiszen Szilvia gondosan ügyelt rá, hogy néhány ember kapcsolati hálójában azért szerepeljen. Hogyan sikerült kiszúrni, hogy ő az?

 

 

Elképedve hallgatom Misi bá’t. Eszerint olyan feladványt oldottunk meg, aminek a létéről se tudtunk.

– Először kiszűrtük azokat az embereket, akik kapcsolatban álltak a PASTRUJNO-val – felelem. – Azután mi is összevetettük az anyagaikat. Egy idő után rájöttünk, hogy azt kell keresnünk, aminek közös kapcsolódási pontnak kéne lennie, de hiányzik. Amikor nem találtunk ilyet, megnéztük, mi az, ahol a legkevesebb egyezés található.

– És ez volt Szilvia.

– Igen.

Hallgatunk.

– Alex nekem azt mondta, maga hívta ide, hogy próbálja meg kijátszani az intézet biztonsági rendszerét – mondom kis idő múlva. – Ez igaz, vagy csak blöffölt?

 

 

– Én hívtam – mosolyog Misi bá’. – Egyértelmű volt, hogy ha szorul a hurok, a célszemély segítséget fog kérni. Sokkal egyszerűbbnek tűnt, ha én hívok ide valakit, akiről tudom, hogy kapcsolatban áll a PASTRUJNO-val.

– Tartsd közel magadhoz az ellenségeidet – mormolom önkéntelenül.

– Pontosan – bólint Misi bá’. – Ráadásul azáltal, hogy megkértem Alexet, tesztelje biztonsági rendszerünket, elejét vettem annak, hogy bárki megpróbáljon észrevétlenül behatolni az Alapítvány területére.

 

 

Nem tűnik túl logikusnak.

– Hát, én egész biztosan megkíséreltem volna utána küldeni valakit – jegyzem meg. – Ha sikerül, jó, ha nem, eltereli a gyanút Alexről.

– Nagyon jó – biccent elismerően Misi bá’. – Csak ott hibádzik, hogy túl sokat tudtunk Alexről.

Nem kerüli el a figyelmemet a múlt idő, de nem kérdezek rá, Misi bá’ meg szándékoltan hagyja súlytalanul lebegni a levegőben.

– Bevált a dolog? – kérdezem.

– Jobban, mint számítottunk rá – feleli elégedett hangon Misi bá’. – Szilviát megzavarta Alex váratlan felbukkanása. Valójában ekkor árulta el magát először.

 

 

Valami zavar. Nem tudom megfogalmazni mi az, de érzem, hogy nem kerek a történet. Azután leesik: ha mi jöttünk rá, hogy Szilvia a PASTRUJNO-nak dolgozó, egykori alapítványi diákokat összekötő, láthatatlan láncszem, akkor honnan tudták, hogy őt kell figyelni? Van egy sejtésem, de inkább nem kérdezek rá.

– Csak egyetlen dolgot nem értek – mondom helyette. – Mi volt a mobil szerepe, amit el kellett emelnem Jovanék szobájából?

Misi bá’ elmosolyodik.

 

 

(Folyt. köv.)

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: regény a siebenkreuz alapítvány

A bejegyzés trackback címe:

https://napimaflas.blog.hu/api/trackback/id/tr663239460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása