MAGAMRÓL

Szabados Tamás vagyok, 4. danos ninjutsu oktató. 2008-ban alapítottam és azóta vezetem a MAFC Ninjutsu szakosztályát. Amikor testnevelést kezdtem tanítani a BME-n, szembesültem azzal, hogy a testnevelés órák semmilyen módon sem illeszkednek az egyetem tananyagába. Ezért úgy állítottam össze az óráim anyagát, hogy segítsék a mérnökképzést, és összhangban legyenek a modern európai iskolarendszer anyagával, oktatási-, nevelési céljaival és módszereivel. Szabadidő szakosztály vagyunk, nem versenyzünk. Ezen az oldalon a harcművészettel, harcművészet oktatással kapcsolatos tapasztalataimról, gondolataimról olvashattok. A honlapunk: http://modernninjutsu.eu/

Friss topikok

EGY GYOMROS, HA CSATTAN

2016.07.01. 19:38 Napi Maflás

Nem akarok beleszólni a Liget Budapest Projekt körüli balhéba – a jogászoknak szerintem több évbe telik, amíg szétszálazzák, hogy ki, mikor, milyen mértékben sáros –, de több olyan mozzanat volt, ami legalábbis szokatlan egy állami nagyberuházás esetén. Azokra az ótvaros csibésztrükkökre gondolok, amelyekkel a Városliget Zrt. által megbízott szakemberek igyekeznek biztosítani a project gördülékeny lebonyolítását.

 

 (Forrás: https://www.facebook.com/magyarinfo/videos/10154219976238467/ - Videó: Radafuk Erno)

 

Lássuk be, hogy a fenti gyomros klasszikus a maga nemében.

Első lépés: légy erőfölényben. Ez a 4:1-es felállás (plusz a súlykülönbség) elegendőnek tűnik egy 60 kilós reggae zenésszel szemben (00:05).

Második lépés: vond el a figyelmét (00:06).

Harmadik lépés: lopd be úgy, mintha mással lennél elfoglalva (00:03) – a verőlegény itt még az áldozattól félig elfordulva, jobb kézzel tartja a telefont.

Negyedik lépés: oldalról közelítsd meg a célpontot, úgy nem érzékeli a távolságot (00:06).

Ötödik lépés: hátsó kézzel üss, hogy az egész testet bele tudd tenni a pofonba (00:06) – ha megfigyelitek, a verőlegény itt már bal kézzel tartja a telefont.

Hatodik lépés: ha a célpont lemegy, fordulj el, és sétálj odébb, mint akinek semmi köze sincs az egészhez (00:08). A többiek majd a kellő verbális nyomással elintézik a többit.

Bónusz: ha kicsit rutinos vagy, megvárod az a pillanatot, amikor a célpont levegőt vesz, akkor biztos nem tápászkodik fel ilyen gyorsan (00:09).

Mindez akár véletlen is lehetne, ha pár nappal korábban nem próbálkozott volna egy másik kolléga(?) a „Megütöttek!”nevű, közkedvelt fogással (00:03), miközben ő taszította odébb (00:01) az ilyen húzásokkal szemben védtelen, idős aktivistát (lásd A kopaszok újra akcióban című videót.).

 

(Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=zs2BajjTC6Q) 

 

Ha valakit érdekel, itt a tetőn történtekről készült teljes anyag, amiben a pszichés nyomásgyakorlás finomságai is tanulmányozhatók:

 

(Forrás: http://osztott.com/aHun/MOV_0023.mp4)

 

Ínyencek itt tudják elolvasni, hogyan festett mindez az áldozat szemszögéből.

A kiegészítő anyagot a Maflás Facebook oldalán találjátok.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: utcai bunyó Liget Budapest Projekt Komáromy Gergely

A bejegyzés trackback címe:

https://napimaflas.blog.hu/api/trackback/id/tr388860272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása