MAGAMRÓL

Szabados Tamás vagyok, 4. danos ninjutsu oktató. 2008-ban alapítottam és azóta vezetem a MAFC Ninjutsu szakosztályát. Amikor testnevelést kezdtem tanítani a BME-n, szembesültem azzal, hogy a testnevelés órák semmilyen módon sem illeszkednek az egyetem tananyagába. Ezért úgy állítottam össze az óráim anyagát, hogy segítsék a mérnökképzést, és összhangban legyenek a modern európai iskolarendszer anyagával, oktatási-, nevelési céljaival és módszereivel. Szabadidő szakosztály vagyunk, nem versenyzünk. Ezen az oldalon a harcművészettel, harcművészet oktatással kapcsolatos tapasztalataimról, gondolataimról olvashattok. A honlapunk: http://modernninjutsu.eu/

Friss topikok

SZILVESZTER, NŐK, MEDVÉK, EGYEBEK

2010.12.31. 08:19 Napi Maflás

 A ring királya

 

A mai poszt rövid lesz, hogy ha valaki mégis ide téved, ne késsen el emiatt a buliból.

Kétségkívül lény, hogy a bíró elég határozottan szedi szét a dulakodó versenyzőket (00:02), de azért az a könnyed tockos (00:06) túlzásnak tűnik a srác részéről. Bár azt hiszem, a bíró csak akkor kapja fel a vizet, mikor a fickó lelöki magáról a kezét (00:07). Igaz, akkor nagyon (00:09)…

Ami a legelképesztőbb a felvételben, az a másik versenyző, aki azonnal odaugrik, hogy kihasználja a kedvező alkalmat, és lecsap a földön fekvőre (00:11). Azt hiszem, ezért a mozzanatért se osztottak sportszerűségi díjat.

A srácot láthatóan megviselte a földet érés (00:12), ám ennek ellenére igen vitézül indul elégtételt venni, de szerencsére visszafogják. Mindenesetre a bíró se az a konfliktuskerülő fajta (00:16). Persze tegyük hozzá, legalább húsz-harminc kilóval nehezebb a földhöz vágott kiskölyöknél – szóval ez azért nem olyan nagy kaland.

Megjegyzem, bírónak lenni veszélyes üzem, és erre a témára még többször visszatérünk.

 

Női önvédelem

 

Az alábbi videót Turcsányi Zsolt küldte, hogy tegyem be a blogba. A tegnap véget ért női önvédelem sorozatunkhoz kapcsolódik, és azt hiszem, nem igényel különösebb kommentárt.

 

A medvék visszavágnak

 

Többen nehezményeztétek, amikor még a Facebook Maflás oldalán megosztottam veletek egy videót, amin Willie Williams „megküzd” egy medvével. Nem tudok mit mondani, ennyit változott a világ. A karate hőskorában jó ötletnek tűnt, hogy bika vagy medve ellen lépjenek ringbe a harcosok, ezzel is bizonyítva bátorságukat. Ma inkább a feldühödött állatvédők elől kéne menekülniük.

Mindenesetre, mint az általatok küldött videóból is látszik, a medvék szorgosan készülnek a visszavágóra.

 

 

A Napi Maflás pedig ezzel a képpel kíván mindenkinek sikerekben gazdag, boldog új évet:

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: medve funny bíró női önvédelem a ring királya

A bejegyzés trackback címe:

https://napimaflas.blog.hu/api/trackback/id/tr612549861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása