MAGAMRÓL

Szabados Tamás vagyok, 4. danos ninjutsu oktató. 2008-ban alapítottam és azóta vezetem a MAFC Ninjutsu szakosztályát. Amikor testnevelést kezdtem tanítani a BME-n, szembesültem azzal, hogy a testnevelés órák semmilyen módon sem illeszkednek az egyetem tananyagába. Ezért úgy állítottam össze az óráim anyagát, hogy segítsék a mérnökképzést, és összhangban legyenek a modern európai iskolarendszer anyagával, oktatási-, nevelési céljaival és módszereivel. Szabadidő szakosztály vagyunk, nem versenyzünk. Ezen az oldalon a harcművészettel, harcművészet oktatással kapcsolatos tapasztalataimról, gondolataimról olvashattok. A honlapunk: http://modernninjutsu.eu/

Friss topikok

A SIEBENKREUZ ALAPÍTVÁNY 82.

2011.08.05. 07:00 Napi Maflás

Be kell látnom, hogy a meghitt hangulatnak annyi, úgyhogy lekászálódom Nataliáról.

– Lapoznátok? – vetem oda két hívatlan vendégemnek.

Stefi először az ágy felé mozdul, de végül az íróasztalom mellett dönt, és feltelepszik a tetejére.

– Szóval azért vagyok itt, mert átpörgettem magamban a legújabb elméletedet. Sőt – teszi hozzá mélyen a szemembe nézve –, utánamentem kicsit a nálam lévő anyagban ennek a cégnek. Elég merész dolgokat állítasz, de kétségkívül lehet benne valami, mert nagyon szépen összeállt a kép.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megmelegszik a szívem. Stefi részéről ez felér egy bocsánatkéréssel, és tudom, ennél többre nem is számíthatok. Diadalmas pillantást vetek Nataliára. Ismét fordult a kocka: most már a srácokra támaszkodhatok a lány ellenében.

– Igen, a PASTRUJNO kétségkívül kikerülhetetlen eleme a feladványnak, de azért jó lenne, ha nem szállnánk el nagyon – veti közbe Natalia. Mielőtt bármit is mondhatnék, magához ragadja a kezdeményezést. – Az az igazság, hogy Gerivel alaposan átfésültük az anyagot. Megvan, mi az, amiben biztosak vagyunk, mi az, ami lehetséges, és hogy milyen dolgokat érdemes kizárni. – Lehajol a padlóra, és fölveszi a jegyzeteit: – Erre jutottunk végül.

 

 

Felsorolja a PASTRUJNO-val kapcsolatos tényeket. Szárazon kopog a hangja, hamar a lista végére ér. Meg kell állapítanom, hogy ezzel nem lövünk nyulat, pedig reggel még úgy tűnt, végre megtaláltam a megoldást.

– Ennyi? – kérdezi csalódottan Stefi. Hol Nataliára, hol rám villan a tekintete.

– Ennyi – erősíti meg a lány.

Nem tudok vitatkozni vele.

– Azért ez a bécsi szál még érdekes lehet – szólal meg Marko váratlanul.

– Miféle bécsi szál? – kapja fel a fejét Natalia. Ugyanúgy meglepődik, ahogy Stefi és én.

– Most hétvégén egy vállalati védelemmel foglalkozó expo lesz Bécsben – magyarázza Marko. – Talán emlékeztek, hogy a pendrive-on lévő egyik interjúban Dmitrij Ivanov azt nyilatkozta, nyitni szeretnének ebbe az irányba is.

Nem emlékszem rá.

 

 

– Na és – vonja meg a vállát Stefi. – Ez legfeljebb akkor lenne érdekes, ha a PASTRUJNO is részt venne ezen az expón.

– Részt vesz – varázsolja elő Marko az ászt a kabátujjából. Ugyanolyan nyugodt a hangja, mint rendesen. Egyáltalán nem érződik rajta a diadal.

Megdobban a szívem. A vállalati védelem és az ipari kémkedés között rendkívül elmosódott a határvonal. Gondolatban ismét átfutom a PASTRUJNO szerteágazó tevékenységét a gyógyszeripari kutatásoktól a szoftverfejlesztésig. Vajon melyik térfélen játszanak? Lehet, hogy mindkettőn? Vagy csak azért látok bele mindenfélét a cég tevékenységébe, mert tudom, hogy Dmitrij Ivanov afganisztáni veterán?

 

 

– És hogy jutunk ki Bécsbe? – veti ellen azonnal Stefi.

Szívem szerint rávágnám, hogy Szilviával, de tisztában vagyok vele, hogy reménytelen a buli. Jó, itt van március 15. meg a háromnapos ünnep, csakhogy a pécsi hétvége rendesen megfeküdte a többiek gyomrát. Nem fognak mozdulni… főleg egy ilyen homályos gyanú miatt.

– Oké, srácok, rágjátok át, én most magatokra hagylak benneteket – pattan fel hirtelen Natalia.

– Ha megzavartuk a gyógykezelést, már itt se vagyunk – ajánlja föl Marko lovagiasan. Érzem, hogy az arcomba szalad a vér.

– Á, majd máskor – legyint a lány, és kilibben az ajtón.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyilkos pillantást vetek a fiúkra.

– Bazd meg, ez azért nem semmi, Geri – morogja Stefi irigykedve. – Ha csak átjön az istállókhoz, a fél „A”szárny megdugja a kispárnáját… hogy vetted rá, hogy lefeküdjön az ágyadra?

– Figyelj, csak megmasszíroztam a nyakát, mert meghúzódott – tiltakozom erőtlenül.

– Hozzátenném: a csaj jelenlegi állapota azért elég sokat levon a teljesítmény értékéből – jegyzi meg Marko pikírten.

Ismét nyílik az ajtó. Egy pillanatra felszikrázik bennem a remény: Natalia jött vissza? De nem. Kálmán az.

– Hallottátok? – kérdezi lihegve. – A háromnapos ünnepen az egész suli elmegy Bécsbe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Folyt. köv.)

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: regény a siebenkreuz alapítvány

A bejegyzés trackback címe:

https://napimaflas.blog.hu/api/trackback/id/tr913126593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása