MAGAMRÓL

Szabados Tamás vagyok, 4. danos ninjutsu oktató. 2008-ban alapítottam és azóta vezetem a MAFC Ninjutsu szakosztályát. Amikor testnevelést kezdtem tanítani a BME-n, szembesültem azzal, hogy a testnevelés órák semmilyen módon sem illeszkednek az egyetem tananyagába. Ezért úgy állítottam össze az óráim anyagát, hogy segítsék a mérnökképzést, és összhangban legyenek a modern európai iskolarendszer anyagával, oktatási-, nevelési céljaival és módszereivel. Szabadidő szakosztály vagyunk, nem versenyzünk. Ezen az oldalon a harcművészettel, harcművészet oktatással kapcsolatos tapasztalataimról, gondolataimról olvashattok. A honlapunk: http://modernninjutsu.eu/

Friss topikok

KÉSHARCOS A PÁCBAN

2011.02.26. 13:25 Napi Maflás

Ma reggel örömmel tapasztaltam, hogy nem működik a blogmotor. Jeleztem a blog.hu felé, mire pár percen belül az alábbi választ kaptam:

 

 

Szia, remélem hamar felébred majd, aki megjavítja, köszi a jelzést!

Üdvözlettel: aláírás

 

A kellemetlenségért elnézést kérek, és akkor jöjjön a mai poszt.

 

Stefanovics József már szerepelt a blogon. Most nem őt látjuk, hanem egy tanítványát, Borut Kincl edzőtáborában. Borut az európai késharc kiemelkedő alakja, kitűnő pusztakezes harcos. Az ő srácai csaptak össze a magyarokkal. Késsel.

 

 

 

Borut Kinclre biztosan visszatérünk még, bár egyelőre nincs olyan anyag a neten, ami akár megközelítőleg is visszaadná, milyen érzés pár lépésről nézni, amikor tanít. Magas, kigyúrt (105 kilót vall be, de ránézésre több), szóval megvan a kellő tömege és fizikuma a harchoz. Emellett villámgyors (kb. háromszor gyorsabb a nagyon gyorsnak számító kisembereknél), elképesztő folyékonysággal vált egyik technikából a másikba, és amikor küzd, legtöbbször előkerül valahonnan egy kés, aztán kezdi a filézést.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tapasztalt katona, megjárta a délszláv háborút. A harcművészetben csak az érdekli, ami működik: nem az esztétikumra, hanem a hatékonyságra hajt. Nyitott, rengeteg mesterrel edz, és a tanítványainak igyekszik a legjobbat átadni.

Borut Kincl többször járt Magyarországon, illetve ebbe az edzőtáborba a magyarok mentek ki. A mai videón késsel küzdenek egymással, fehérben a magyar, feketében a szlovén srác. Ismerve a két egyesület profilját, az ember elsődlegesen nem a hazai fiúra fogadna, de az élet sokadszor bizonyítja, hogy nem az eszköz vagy a harcmodor, hanem a harcos a lényeg.

 

 

A térfélcserénél (00:09) Borut megcsinálja azt a viccet, hogy akkor indítja a küzdelmet, amikor a szlovén srác még nem fordult meg (00:12). Apró edzői fogás, aminek hasznát lehet venni az életben. A szlovén villámgyorsan pördül meg (00:13), a magyar nem rohanja le. Kifejezetten mosolygósan kezdik. Aztán indításként elcsattan egy pörgős (00:14), amibe a szlovén belehajol. Ha élesben csinálják, ennek itt bizony vége (00:19).

A következő kezdésnél a magyar – gondolom, addig üsd a vasat amíg meleg alapon – elereszt egy combost (00:34). Ez ugyanolyan gyilkos, mint az előző pörgős (00:36). Másodszor mészárolja le a szlovén fiút, és még nem is használta a kését. Innentől már csak játszadoznak, kezd klasszikus késharc jelleget ölteni a dolog, bár egy-egy jelzésértékű rúgás még elcsattan emlékeztetőnek (00:57, 01:03,01:05). A szlovén srác végig menekül, amit megértek. Amikor vége, mosolyogva gratulál a győztesnek (01:17). Azt hiszem, örül, hogy vége (01:20).

A kiegészítő anyagot a Maflás Facebook oldalán találjátok.

 

 

 

 

 

 

2 komment

Címkék: karate kyokushinkai késharc borut kincl ryukyu kempo slovenia tolmin 2008

A bejegyzés trackback címe:

https://napimaflas.blog.hu/api/trackback/id/tr122692393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jzs · http://kyokushinblog.blogspot.com 2011.03.06. 20:02:37

Volt szerencsénk Boruttal együtt edzeni a Jászberényi edzőtáborban 2 éve. Nagyon közvetlen és igazán okos meglátásai vannak a harcról és a hatékonyságról!

Nagyon fura, hogy közvetlen tanítványai igen apró termetűek! Az egyik szerepel a klipben is.

A facebookon keressétek meg és biztos van még a Tube-on róla anyag....

Én is írtam róla:

kyokushinblog.blogspot.com/2009/07/jaszbereny-ii.html

A Tube-on még:

www.youtube.com/watch?v=ONzvIkycXe0
süti beállítások módosítása