MAGAMRÓL

Szabados Tamás vagyok, 4. danos ninjutsu oktató. 2008-ban alapítottam és azóta vezetem a MAFC Ninjutsu szakosztályát. Amikor testnevelést kezdtem tanítani a BME-n, szembesültem azzal, hogy a testnevelés órák semmilyen módon sem illeszkednek az egyetem tananyagába. Ezért úgy állítottam össze az óráim anyagát, hogy segítsék a mérnökképzést, és összhangban legyenek a modern európai iskolarendszer anyagával, oktatási-, nevelési céljaival és módszereivel. Szabadidő szakosztály vagyunk, nem versenyzünk. Ezen az oldalon a harcművészettel, harcművészet oktatással kapcsolatos tapasztalataimról, gondolataimról olvashattok. A honlapunk: http://modernninjutsu.eu/

Friss topikok

A SIEBENKREUZ ALAPÍTVÁNY 1.

2011.05.16. 07:07 Napi Maflás

 A Siebenkreuz Alapítvány nincs bejegyezve. Nem irányítja se magánszemély, se politikai szervezet. Nem áll mögötte hivatal, se kormány, se konszernek. Nem sorolható egyetlen gazdasági csoport érdekszférájába sem. Nincs központja, nincs kiépített hálózata, pénzügyi erőforrásai végesek. Mégis mindenütt ott van, és a maga képére formálja a történelmet.

Most is, amikor ezt olvasod.

 

ELSŐ RÉSZ

 

December 24.

Csönd van. Kinyitom a szemem. Még nem kelt fel a nap, de egész világos van, mert odakintről beveri a fényt a hó. Oldalra fordulok, és megnézem a Rolexemet: 05:54. Kikapcsolom az ébresztőt. Felhajtom a takarót. 18 fok lehet, majd csak 06:10- kor indítják be a fűtést. Hangtalanul, tempósan húzom magamra a székre kikészített ruhákat: a vastag gyapjú zoknit, a pólót, a kapucnis Everlastomat, rá duplán kötött, magas nyakú sípulóvert. Megkötöm a cipőmet. Asics Gel Kayano 15 – nekem jobban bejön, mint a tavalyi Nike. Nyakam köré tekerem a sálamat, és felhúzom a North Face cipzárját. 05:56. Felcsatolom a Rolexet. Vannak, akik szerint fölösleges luxus, de én nem szeretem folyton előkaparni a mobilt. Kilépek a folyosóra, és csöndben behúzom magam mögött az ajtót. A mozgásérzékelő abban a pillanatban felkapcsolja a villanyt.

A vastag szőnyeg elnyeli lépteim zaját. Míg lemegyek a földszintre, legalább három kamera fókuszál rám. Amikor idekerültem, az első pár hétben kényszeresen bámultam a lencsékbe, de ma már ügyet se vetek rájuk. Megállok a portásfülke előtt, és odabiccentek Béla bá’nak. Visszabólint, és szótlanul figyeli, ahogy pár körzéssel bemelegítem a csípőmet, térdemet, bokámat. Felhúzom a sapkát és a kesztyűt. Indulok a bejárat felé, a két üvegtábla szisszenve szétcsúszik.

Orromba csap a téli reggel illata. Csikorgós időnk van, de nem bánom, már kezdett rám melegedni a kabát. A sportpályára vezető úton talpam alatt roszog a párcentis hó. Ahogy haladok, folyamatosan gyulladnak fel a lámpák. Az istállók felől halk nyerítést sodor felém a szél.

 

 

Futva teszem meg az utolsó néhány métert. Lassú tempóban kezdek bele az első körbe. Egy idő után lekívánkozik rólam a kabát, majd a sípulóver is. Ugyanazon a ponton dobom le mindkettőt, egy-egy kör eltéréssel, így villámgyorsan magamra tudom kapni, amikor végzek. Semmi kedvem megfázni, vagy lesérülni. Itt, az Alapítványnál nagyon gyorsan leneveltek bennünket az agyatlan vagánykodásról. Túl sok munkánk fekszik abban, hogy itt lehetünk, és egetverő baromság lenne bármivel kockára tenni jelenlegi státuszunkat, ahogy a biosztanárunk, Igor bá’ mondaná.

Egymás után rovom a köröket. Az ötödik után mindig meghúzom az utolsó száz métert – most már rendesen dől rólam a veríték. Ügyelek, hogy ne kapkodjam a levegőt, a lassú szakaszokon gondosan rendezem a légzést. Ilyenkor szabadnak érzem magam. A szabadság nem más, mint a tökéletes önkontroll, szokta mondani Izanagi szan. Talán igaza van. Futás közben letisztulnak a dolgok, minden a helyére kerül, és pontosan tudom, mit kell tennem aznap, a héten, az adott hónapban, sőt, az elkövetkezendő években is. Ezért jövök ki minden reggel.

Világosodik, mire végzek a mai penzumommal. Lassan alakot kapnak a fák: egyre jobban kirajzolódnak a sötétből a kerítésen túl húzódó, többszáz hektáros erdő körvonalai. Az órámra pillantok: futottam jobb időt is, de nem rossz. Magamra rántom a pulóvert és a kabátot. Sietős léptekkel indulok vissza. A kollégium ablakai most már fényárban úsznak. Megkezdődött a nap.

 

 

A szobámba érve lehámozom magamról a ruhát. A kabátot és a joggingot kiteszem a fogasra, hadd száradjanak, a pulóvert összehajtva visszarakom a székre, a cipőm az ajtó mellé, a cipőtartóra kerül. A többi megy a szennyesbe. Felkapom a fürdőköpenyemet, fogkefét, törölközőt, a Gillette Fusiont, szappant, papucsba bújok, és átballagok a folyosó végén lévő zuhanyzóba. Mostanra véget ért a reggeli roham, nem kell tülekedni a zuhanyfülkékben. Belépek a legközelebbibe, megnyitom a csapot, és már-már elviselhetetlenül forróra állítom. Gyorsan leszappanozom magam, hajat mosok, és hagyom, hogy a többszáz gőzölgő vízsugár átmasszírozza bőröm minden négyzetcentiméterét. Miután végeztem, megtörölközöm, felkapom a fürdőköpenyemet, és a falon sorakozó hajszárítók egyikéhez lépek. Nem egészen két perc alatt kész vagyok. Villámgyorsan megborotválkozom, majd előveszem zsebemből a Versace After Shave balzsamot, és gondosan bekenem vele az arcomat.

Visszaballagok a szobámba. A törölközőt az ágy végére terítem. Magamra kapom a ruhámat, Camel farmer, mintás Columbia ing, Fishermans pulóver és Merrell Chameleon cipő. Reggelihez jó lesz. 07:15. Lerobogok a lépcsőn. A portánál most Feri bá’ ül. Köszönök, és indulok az étkező felé.

A többiek már az asztalnál ülnek, és tömik a fejüket. A reggeli mindig svédasztalos. Rendesen megpúpozom a tányért: szedek magamnak egy adag gőzölgő, frissen sült zöldséget – hagymát, krumplit, paprikát –, hozzá egy pár virslit és a tetejére egy tükörtojást. Kiveszem a kosárból a szokásos négy szelet rozskenyeret, és töltök magamnak egy nagy bögre tejeskávét. Letelepszem a többiek mellé.

 

 

– Háj – biccent felém Barna, mintegy a többiek nevében is. Egész jó csapat vagyunk így: a mindig nyugodt Barna, a tétova Kálmán, a hallgatag Marko, az örök ellenzéki Stefi és jómagam. Ötösfogatnak kereszteltük el magunkat, ami látszólag nem nagy ötlet, de lévén, hogy minden évfolyamot ötfős csoportokra osztanak, és az iskola történetében eddig még senkinek se jutott eszébe a dolog, nem tudtunk ellenállni neki.

– Beléd is – felelem. Tempósan nekilátok az ételnek. Barna közben Marko felé fordul:

– Ebéd után gyere a tanulóba. Átmegyünk a magyaron és a törin. Nem akarok januárban kapkodni. – Aztán rámvillan a szeme. – Ti is legyetek ott. Vegyétek át Kálmánékkal a franciát.

Lenyelem a falatot és bólintok. Barna a csoportvezetőnk: ő felel azért, hogy mindenki a maximumot hozza. Ami azt illeti, elég kemények a ponthatárok; nem mehetünk 92% alá, és egyetlen tárgyból se teljesíthet senki 86% alatt. Ráadásul, ha egy ember kihullik, az egész csapat csomagolhat. Erre eddig kétszer volt példa a suli történetében.

Persze az, aki itt van, gyakorlatilag bármire hajlandó, hogy bent maradjon. Ha kell, éjfélig tanulunk, áthúzzuk egymást a hullámvölgyeken. Az évek során belénk égett a felelősség önmagunk és a társaink iránt. Mostanra szétválaszthatatlanul összeforrt a kettő. De ez a folyamatos, gyilkos hajtás is sokkal jobb, mint a lepusztult gyermekotthonok négyágyas szobáinak pokla, az állandó csicskáztatás, a széthajszolt, fásult nevelőtanárok. Egyikünk se akar visszakerülni oda.

 

 

 

(Folyt. köv.) 

32 komment · 1 trackback

Címkék: regény a siebenkreuz alapítvány

A bejegyzés trackback címe:

https://napimaflas.blog.hu/api/trackback/id/tr362907275

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Döglött béka: Marha souvlaki csődben sült padlizsánnal 2011.05.17. 08:53:10

Mottó: Ha semmi sem lehetetlen és minden lehetséges, akkor mégiscsak lehetséges, hogy van, ami lehetetlen. Az Elvarázsolt Kastély exkluzív éttermében paradoxonokat szolgálok fel, melyeket a legfrissebb és szigorúan ellenőrzött alapanyagokból, a ku...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2011.05.16. 21:10:37

Mi van, Patrick Bateman elkeveredett egy kelet-európai (fél)katonai kollégiumba? ;)

Egyébként nem rossz kezdet...

pézsmapatkány 2011.05.16. 21:15:58

hehe igen bennem is az merült fel, hogy az "amerikai pszichó, a kezdet" vajon a regény címe?

873ujr3rk 2011.05.16. 22:36:47

És ezt így hogy ?
Mikor jönnek a flitterek ?

EvilHedgehog 2011.05.16. 22:40:39

A "product placement" már Dan Brown-i mértéket ölt....

EvilHedgehog 2011.05.16. 22:47:47

Sőt...tulajdonképpen ez az egész Dan Brown...

Az igazi Svarc Enegger · https://www.youtube.com/watch?v=Ik9qunsZZtY&index=21&list=RDJVoyWQSNr8I 2011.05.16. 23:21:28

Még nem tudni mi lesz belőle, de ez a szánalmas termékbemutató, és az aprólékosnak szánt leírás nem sok jót ígér.

skovalsky 2011.05.16. 23:34:08

Remélem komoly mert viccnek elég szar...

Büszke_troll 2011.05.16. 23:54:43

Futáshoz nem Rolexet szoktunk felvenni.

ÖtletElek 2011.05.17. 00:02:28

Nekem eddig nagyon ellenszenves, ha már virgázni akarunk a felső tízezernek szánt márkákkal, legalább olyanokat válasszunk ami nincs az ázsia centerben. Ha saját tapasztalatból nem megy, végezzünk egy kis kutatómunkát, az pont annyira része a műfajnak, mint a szókincs. Főleg ha olyat akarunk írni, mint ami ebből eddig látszik. Azért vissza-vissza nézek, lehet ez még egész frankó is.

Lacusru 2011.05.17. 00:13:25

Érdekes iromány... először azt hittem, modoros blog2 született :-)

Németországban van/volt ilyen bentlakós agymosó gimnázium... Kastli vagy mi a szösz a neve?

Lacusru 2011.05.17. 00:23:53

@ÖtletElek: a Rolex lehet túlzás egy főiskolásnak, pár kereken 20usd a török tengerparton, és olyan profi utánzat, hogy aki nem látott még igazit, az el is hiszi, hogy az!
Jobb lenne a Burberry farmert venne fel, futni meg Barbour pulcsiban menne? Esetleg nézzünk drágábbat?
Egyébként meg a Barbour sem a felső tízezernek gyártja a ruháit! Itthon embertelen drága, már Ausztriában simán megfizethető. Mindezért olyan minőséget kapsz, amely az Angol királynőnek is megfelel... ja és a gyapjú pulcsi 10év után sem bolyhos, nem nyúlt el, pedig mosógépben van mosva! (igaz a használati utasítás szerint max. kézmeleg vízben szabadna mosni, kézzel) - szóval 25k-s pulcsi, és garantált 10-15télen keresztül kiszolgál :-)

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2011.05.17. 00:26:49

Képtelenség ítéletet/véleményt alkotni egy regény első pár sorából/oldalából - ezt én tudom a legjobban. A jó kritikához sokszor a teljes történet szükségeltetik, vagy legalábbis egy jókora adag a regényből, amit itt még nem foghatunk kézbe. Mindenesetre érdekesnek és kissé idegennek, túlzottan erőltetettnek tűnnek a "divatmárkák" a kezdésben, bár sejtem, hogy lesz ebből még erős pofára esés, ezért is nem mondom, hogy rossz volt - csak furcsa. Meglátjuk, mi fog történni.

OFF.

Egyébként jókat derültem a blogketrecet készítő srácon, aki megpillantotta ezt a bejegyzést és rögtön lecsapott rá, mint "új magyar blogregény", hiszen pár nappal ezelőtt voltam szíves elkezdeni és folytatásokban leadni harmadik "blogregényemet" (de rossz szó), vagyis egyik legsikeresebb, még a 2000-es évek elején írt regényemet RANDEVÚ A GYÖMBÉRPÓKKAL címmel, melyet itt kísérhetsz figyelemmel:
agymosott.blog.hu

Előzőleg tavaly és tavalyelőtt már lement folytatásokban két regényem, ezeket itt olvashatod:

agymosott.blog.hu/tags/persecuted
agymosott.blog.hu/tags/kibuc

ON

Várom a folytatásokat, itt leszek olvasgatni. Csak remélni merem, hogy ha az Alapítvány a maga képére akarja formálni a történelmet, az nem lesz végzetes az emberiség számára... :-)

Tsikorgo 2011.05.17. 01:46:58

Kíberpunk a la Trendvadász. Vagy nem. Möglássuk.

Geos62 2011.05.17. 06:12:24

Hat ez eleg gyengere sikeredett igy elsore, es nekem is tul sok benne a direkt utalas, aminek a cselekmenyszoves szempontjabol abszolut nincs jelentosege. Meg alighanem promo-kent se, mert pl a Rolex tuti hogy nem egy kezdo blogiroval promoztatja magat, amikor ott van neki az egesz profi golf bagazs. A torok gagyirolex arus meg nem tud magyarul, es ha marketingel, akkor inkabb spammel. Es a celkozonseggel is van valami tevedes, mert nem hiszem, hogy az olvasok kozul sokan hajlandok kiadni kb 2 millat mondjuk egy Rolex GMT Master II-ert, ami pl nekem a szemelyes kedvencem (sajnos nem birtoklom).

jacks_colon (törölt) 2011.05.17. 07:22:52

Így kell egy bekezdésben leírni, hogy szerinted hogyan gondolkozik valaki, aki sokkal gazdagabb mint te. Magasabb körökben a zemberek soha nem az órájukat nézik meg, hanem a Rolex-üket. E. R. Ő. L. T. E. T. E. T. T.
A rolex nem fölösleges luxus, hanem férfiékszer és értékálló befektetés azoknak, akik megengedhetik ezt. Futni menni benne pedig olyan, mint amikor a kopaszcigány vastag aranyfukszszal megy le gyúrni. Ezért.

problémamegoldó 2011.05.17. 08:16:53

Rolexet a harmadosztályú pornószínészek vesznek fel a napi melójukhoz. Én ilyesmihez a Patek-et választom, futni, siklani pedig a Breitlingot viszem.

2011.05.17. 08:26:45

@problémamegoldó: Akkor én valszeg harmadosztályú pornós vagyok, mert a napi munkához egy Datejustot hordok. Szeretem, mert jó középút a sportos és az elegáns között. Meg mert megbízható, automata, dátumos és fémszíjas.
Alkalmakra inkább egy sokkal kevésbé értékes, de szerintem gyönyörű Baume&Mercier-t veszek fel.

pamacs&penge · http://pamacsespenge.blog.hu/ 2011.05.17. 08:44:00

Kiváncsi vagyok, mi kerekedik ki ebből. Lehet, hogy a végén még a Gillette Fusiont is megbocsájtom. :)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.05.17. 10:19:09

Mi ez, regény, vagy reklám? Így bele pacekba a rögmagyar valóság helyett?

"A sportpályára vezető úton" - alatta egy erdei kép. Messze lehet a sportpálya. :)

"A kollégium ablakai most már fényárban úsznak. Megkezdődött a nap." - alatta egy havas-borongós tájkép. Hol itt a fényár?

És a végén mit keres Roxfort/Hogwarts? :) Legalább a Pobeda órám megmarad.

KenSentMe 2011.05.17. 18:32:30

@Tom Bobb:

Szerintem azt minden irodalomszerető ember és író tudja, hogy az első oldalon nem szabad hibázni.. lehet a regény közepe meg vége akármilyen szar, az első fejezetből és különösen az első oldalból akkor is ki kell hozni a maximumot, különben meg se veszi a tisztelt olvasó a könyvesboltban a könyvet.. és ez nem is valami újkeletű dolog, elég olyan klasszikus regényekre gondolni, mint pl. az Anna Karenina Tolsztojtól ..

ez tényleg csak annyit jelent, hogy az első fejezettel 2-3x annyit kell dolgozni, mint a regény többi részével, újra és újra átírni, tökéletesre csiszolni, elérni a lehetséges maximumot..

(és a gondok ott kezdődnek, ha ez a maximum, amit az író nyújtani tud)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.05.18. 09:27:18

@Darky_: Szerintem is sok lehetőség maradt kihasználatlanul. Az első fejezetet kicsit kiegészítettem:

Csönd van [füldugó márka]. Kinyitom a szemem [szemtakaró, vagy hogy hívják]. Még nem kelt fel a nap, de egész világos van, mert odakintről beveri a fényt a hó [3 rétegű thermo üveg]. Oldalra fordulok [éjjeliszekrény], és megnézem a Rolexemet: 05:54. Kikapcsolom az ébresztőt. Felhajtom a takarót [takaró]. 18 fok [hőmérő márka] lehet, majd csak 06:10- kor indítják be a fűtést [kazán márka]. Hangtalanul, tempósan húzom magamra a székre [bútor márka] kikészített ruhákat: a vastag gyapjú zoknit [zokni márka], a pólót [póló márka], a kapucnis Everlastomat, rá duplán kötött, magas nyakú sípulóvert [pulóver márka]. Megkötöm a cipőmet. Asics Gel Kayano 15 – nekem jobban bejön, mint a tavalyi Nike. Nyakam köré tekerem a sálamat [sál márka], és felhúzom a North Face cipzárját [cippzár márka]. 05:56. Felcsatolom a Rolexet. Vannak, akik szerint fölösleges luxus, de én nem szeretem folyton előkaparni a mobilt [mobil márka]. Kilépek a folyosóra, és csöndben behúzom magam mögött az ajtót [ajtó márka]. A mozgásérzékelő [érzékelő márka] abban a pillanatban felkapcsolja a villanyt. [izzó, illetve világítótest márka]"

És mindezekre linkeket lehet tenni! Micsoda tér nyílt meg most előttem!

Napi Maflás · http://napimaflas.blog.hu/ 2011.05.18. 10:39:29

@TrueY: Leszervezed a cégekkel, kapsz egy admin jogot, megcsinálod és felezünk. :)

KenSentMe 2011.05.18. 11:14:12

@TrueY: @Napi Maflás: És Patrick Bateman sírva fog könyörögni, hogy ti írjátok meg a kalandjait bemutató következő könyvet.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.05.18. 13:01:57

@Napi Maflás: Nem megy! Annyira nem ismerem a trendi cuccokat. Szerintem már a Rolex is avétos. Inkább egy jó kis IWC Schaffhausen óra. :)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.05.18. 13:03:46

@VRbagoly: Ok! De csak akkor vállalom, ha majd az ajtót kaparja. :)

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2011.05.18. 14:56:35

@VRbagoly: Ne is mondd! Legutóbbi teljesen elkészült regényemnél, A BEAVATKOZÓK című sci-finél a 274 oldalból az első 15-20 oldalon heteket dolgoztam, a teljes regényre fordított idő köbö huszadát (ami óriási szám). Legalább ötvenszer javítottam bele, írtam át egy-egy jelenetet, párbeszédet, mire végül olyan lett, ami (szerintem) el tud indítani egy történetet.

Egyébként győződj meg róla magad (az első hat fejezet szabadon olvasható):
agymosott.blog.hu/tags/interveners

ÖtletElek 2011.05.18. 18:54:06

@Lacusru: én nem azt mondtam hogy ezekkel bármi baj lenne, csak kicsit sablonos márkákat választottunk, egy igazi űbersznob olyanra költi a csillió dollárját, amiről kicsit ritkábban hallani :)

_karmapolice_ 2011.05.29. 12:27:14

@Tom Bobb: ezen is lett volna mit átírni... én tuti nem olvasom tovább, totál gimis hangulata van (ha 12 éves lennék, valószínűleg szeretném), a márkák meg... már elmondták előttem páran, mi a baj velük, hozzájuk ezennel most csatlakoznék.

colomboverne · http://www.pokerpenzingyen.blogspot.com 2011.06.22. 09:54:35

Most kezdtem bele, szerintem semmi baj a Rolex-el, ha az van neki, hát az van, lehet a papájáé volt. Különben meg nem akar elkésni a reggeliről, mert éhes marad.
süti beállítások módosítása